Personen- en familierecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht

Prijs € 46,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M.J.A. van Mourik, A.J.M. Nuytinck

Hardback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek behandelt het personen- en familierecht van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek, met inbegrip van het huwelijksvermogensrecht, maar met uitzondering van de maatregelen betreffende de kinderbescherming. Voorts behandelt dit boek het erfrecht volgens Boek 4 van het Burgerlijk Wetboek. De 6e druk is weer geheel up to date gebracht voor wat betreft wetgeving, jurisprudentie en literatuur.Aan de orde komen onder meer: bloed- en aanverwantschap, naamrecht, woonplaats, burgerlijke stand, huwelijk, geregistreerd partnerschap, huwelijksvermogensrecht, echtscheiding en scheiding van tafel en bed, beëindiging geregistreerd partnerschap en feitelijke scheiding, levensonderhoud, afstamming, adoptie, minderjarigheid, gezag over minderjarige kinderen, omgang en informatie, curatele, meerderjarigenbewind en mentorschap, afwezigheid, vermissing en vaststelling van overlijden, erfrecht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M.J.A. van Mourik, A.J.M. Nuytinck
Uitgever
Wolters Kluwer
ISBN
9789013126990
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Dit boek behandelt het personen- en familierecht van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek, met inbegrip van het huwelijksvermogensrecht, maar met uitzondering van de maatregelen betreffende de kinderbescherming. Voorts behandelt dit boek het erfrecht volgens Boek 4 van het Burgerlijk Wetboek. De 6e druk is weer geheel up to date gebracht voor wat betreft wetgeving, jurisprudentie en literatuur.
Aan de orde komen onder meer: bloed- en aanverwantschap, naamrecht, woonplaats, burgerlijke stand, huwelijk, geregistreerd partnerschap, huwelijksvermogensrecht, echtscheiding en scheiding van tafel en bed, beëindiging geregistreerd partnerschap en feitelijke scheiding, levensonderhoud, afstamming, adoptie, minderjarigheid, gezag over minderjarige kinderen, omgang en informatie, curatele, meerderjarigenbewind en mentorschap, afwezigheid, vermissing en vaststelling van overlijden, erfrecht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M.J.A. van Mourik, A.J.M. Nuytinck
Uitgever
Wolters Kluwer
ISBN
9789013126990
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig