Participation, responsibility and choice

summoning the Active Citizen in Western European Welfare States

Prijs € 41,99

Uitverkocht

Paperback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verantwoordelijkheid, participatie en keuze als basisvoorwaarden voor actief burgerschap.Verantwoordelijkheid, participatie en keuze zijn de basisvoorwaarden voor actief burgerschap. Zij roepen de burger op om nieuwe functies aan te nemen in de hervorming van de verzorgingsstaat. Dit boek volgt de strijd van sociale bewegingen voor meer onafhankelijkheid, macht en controle. De redacteuren onderzoeken de veranderende culturele en politieke toon van actief burgerschap in Duitsland, Finland, Noorwegen, Nederland, Frankrijk, Italiƫ en het Verenigd Koninkrijk- Prof.d.r Janet Newman is werkzaam aan de faculteit social policy and criminology van The Open University, Verenigd Koninkrijk.- Prof.dr. Evelien Tonkens is werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, faculteit sociologie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642752
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
241

Beschrijving

Verantwoordelijkheid, participatie en keuze als basisvoorwaarden voor actief burgerschap.

Verantwoordelijkheid, participatie en keuze zijn de basisvoorwaarden voor actief burgerschap. Zij roepen de burger op om nieuwe functies aan te nemen in de hervorming van de verzorgingsstaat. Dit boek volgt de strijd van sociale bewegingen voor meer onafhankelijkheid, macht en controle. De redacteuren onderzoeken de veranderende culturele en politieke toon van actief burgerschap in Duitsland, Finland, Noorwegen, Nederland, Frankrijk, Italiƫ en het Verenigd Koninkrijk

- Prof.d.r Janet Newman is werkzaam aan de faculteit social policy and criminology van The Open University, Verenigd Koninkrijk.
- Prof.dr. Evelien Tonkens is werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam, faculteit sociologie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089642752
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
241