Overvloed en overgave

een caleidoscopisch geloofsboek

Prijs € 17,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Arjan Plaisier

Paperback | Juni 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is een liefdesverklaring aan God van de overvloed en daarom een pleidooi voor geloof als overgave.God lijkt vandaag de dag vaak een verdwijnende stip aan de horizon en het geloof een verlegenheid. Anderzijds is het geloof soms net een kant- en-klaarpakket, een set van waarheden, afgeleid uit een van kaft tot kaft te verdedigen Bijbel, waar vreugde noch vrijheid in zit.Dit caleidoscopisch geloofsboek biedt een weerwoord, geschreven vanuit ontroering en passie. De auteur kiest veelzijdige beelden als hij spreekt over openbaring van God, zoals de literaire categorieën van epiek, lyriek, dramatiek en didactiek. Vervolgens schildert hij het geloof van de mens in de kleuren van de vier jaargetijden: de lente-, de zomer-, de herfst-, en de wintergestalte. Bij het spreken over de kerk gebruikt hij vier beelden van instituten die voor veel mensen van nu herkenbaar zijn: ziekenhuis, theater, parlement en tempel.Dit boek is bedoeld voor iedereen die bewust bezig is met vragen rond God, geloof en kerk en verlangt naar vrijheid en vreugde. Het richt zich op alle welwillende lezers die serieus kennis willen maken met de christelijke traditie, ook als ze min of meer op afstand hiervan staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arjan Plaisier
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023926788
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

Dit boek is een liefdesverklaring aan God van de overvloed en daarom een pleidooi voor geloof als overgave.

God lijkt vandaag de dag vaak een verdwijnende stip aan de horizon en het geloof een verlegenheid. Anderzijds is het geloof soms net een kant- en-klaarpakket, een set van waarheden, afgeleid uit een van kaft tot kaft te verdedigen Bijbel, waar vreugde noch vrijheid in zit.
Dit caleidoscopisch geloofsboek biedt een weerwoord, geschreven vanuit ontroering en passie. De auteur kiest veelzijdige beelden als hij spreekt over openbaring van God, zoals de literaire categorieën van epiek, lyriek, dramatiek en didactiek. Vervolgens schildert hij het geloof van de mens in de kleuren van de vier jaargetijden: de lente-, de zomer-, de herfst-, en de wintergestalte. Bij het spreken over de kerk gebruikt hij vier beelden van instituten die voor veel mensen van nu herkenbaar zijn: ziekenhuis, theater, parlement en tempel.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die bewust bezig is met vragen rond God, geloof en kerk en verlangt naar vrijheid en vreugde. Het richt zich op alle welwillende lezers die serieus kennis willen maken met de christelijke traditie, ook als ze min of meer op afstand hiervan staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arjan Plaisier
Uitgever
KokBoekencentrum Non-Fictie
ISBN
9789023926788
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160