Over de regenboog

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Janneke Schenk

Hardback | Oktober 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Ziet een regenboog er altijd hetzelfde uit, en hoe groot is een regenboog eigenlijk? Zijn alle regenboogkleuren in de lucht wel regenbogen?Janneke Schenk zocht naar antwoorden op deze vragen en stuitte onderweg op andere licht- en kleurverschijnselen aan onze hemel, zoals de corona, glorie, heiligenschijn en halo's. Zij beschrijft de natuurkundige verklaring van deze fenomenen en maakt ze met behulp van illustraties en foto's begrijpelijk voor iedereen.Door kennis van de processen en omstandigheden ontwikkel je een gevoel voor waar en wanneer bijzondere lichtverschijnselen aan de hemel te vinden zijn en zal je ze steeds vaker opmerken!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Janneke Schenk
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059568006
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

Regenbogen zijn indrukwekkende natuurverschijnselen. Maar waar komen de kleuren van een regenboog vandaan? Waarom heeft hij de vorm van een boog? Ziet een regenboog er altijd hetzelfde uit, en hoe groot is een regenboog eigenlijk? Zijn alle regenboogkleuren in de lucht wel regenbogen?

Janneke Schenk zocht naar antwoorden op deze vragen en stuitte onderweg op andere licht- en kleurverschijnselen aan onze hemel, zoals de corona, glorie, heiligenschijn en halo's. Zij beschrijft de natuurkundige verklaring van deze fenomenen en maakt ze met behulp van illustraties en foto's begrijpelijk voor iedereen.

Door kennis van de processen en omstandigheden ontwikkel je een gevoel voor waar en wanneer bijzondere lichtverschijnselen aan de hemel te vinden zijn en zal je ze steeds vaker opmerken!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Janneke Schenk
Uitgever
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059568006
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288