Opgelet!

systematisch signaleren in het maatschappelijk werk

Prijs € 13,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. Scholte, P. van Splunteren

Paperback | Juli 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Opgelet!Signaleren is een belangrijke taak binnen het maatschappelijk werk. In de dagelijkse praktijk vangen maatschappelijk werkers uit allerlei bronnen signalen op. Ze horen via cliƫnten over buurtproblemen, ze horen van college-hulpverleners over toenemend social isolement bij ouderen in de wijk, ze lezen in regionale kranten over kortingen op openbare voorzieningen en worden in de praktijk geconfronteerd met de gevolgen hiervan.Jammer genoeg gebeurt er nog te weinig met deze signalen. Als instellingen geen signaleringsprocedure hebben en geen vaste afspraken over hoe ze met deze informatie omgaan, blijkt er van signalering weinig terecht te komen.In OPGELET! wordt een stappenplan beschreven waarmee de taak signaleren systematisch kan worden uitgevoerd. De auteurs zetten uiteen hoe managers en hulpverleners van maatschappelijke instellingen signalen uit de dagelijkse praktijk kunnen analyseren, interpreteren en uitwisselen. Ook wordt ingegaan op basale vragen als: Wat is signaleren? Waarom is signaleren belangrijk? En welke deskundigheden zijn ervoor nodig? OPGELET! is bestemd voor studenten social work, en voor managers en andere professionals in de sector zorg en welzijn. Het is een geactualiseerde editie van een uitgave van het NIZW.Margot Scholte is senior adviseur bij MOVISIE. MOVISIE.bestaat sinds januari 2007 en is het resultaat van een fusie tussen verschillende organisaties op het gebied van zorg en welzijn, waaronder delen van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW). Zij heeft vele publicaties en artikelen op het gebied van het maatschappelijk werk geschreven.Peter van Splunteren is als senior adviseur werkzaam bij Zorg consult Nederland, met als aandachtsgebieden verandermanagement en ziekenhuizen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Scholte, P. van Splunteren
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046900529
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
86

Beschrijving

Opgelet!
Signaleren is een belangrijke taak binnen het maatschappelijk werk. In de dagelijkse praktijk vangen maatschappelijk werkers uit allerlei bronnen signalen op. Ze horen via cliƫnten over buurtproblemen, ze horen van college-hulpverleners over toenemend social isolement bij ouderen in de wijk, ze lezen in regionale kranten over kortingen op openbare voorzieningen en worden in de praktijk geconfronteerd met de gevolgen hiervan.
Jammer genoeg gebeurt er nog te weinig met deze signalen. Als instellingen geen signaleringsprocedure hebben en geen vaste afspraken over hoe ze met deze informatie omgaan, blijkt er van signalering weinig terecht te komen.
In OPGELET! wordt een stappenplan beschreven waarmee de taak signaleren systematisch kan worden uitgevoerd. De auteurs zetten uiteen hoe managers en hulpverleners van maatschappelijke instellingen signalen uit de dagelijkse praktijk kunnen analyseren, interpreteren en uitwisselen. Ook wordt ingegaan op basale vragen als: Wat is signaleren? Waarom is signaleren belangrijk? En welke deskundigheden zijn ervoor nodig? OPGELET! is bestemd voor studenten social work, en voor managers en andere professionals in de sector zorg en welzijn. Het is een geactualiseerde editie van een uitgave van het NIZW.
Margot Scholte is senior adviseur bij MOVISIE. MOVISIE.bestaat sinds januari 2007 en is het resultaat van een fusie tussen verschillende organisaties op het gebied van zorg en welzijn, waaronder delen van het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW). Zij heeft vele publicaties en artikelen op het gebied van het maatschappelijk werk geschreven.
Peter van Splunteren is als senior adviseur werkzaam bij Zorg consult Nederland, met als aandachtsgebieden verandermanagement en ziekenhuizen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Scholte, P. van Splunteren
Uitgever
Coutinho
ISBN
9789046900529
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2007
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
86