Op zoek naar Karadzic

Een oorlogsmisdadiger met vele gezichten

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Zvezdana Vukojevic

Paperback | Oktober 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na de aanhouding van Radovan Karadzic in 2008 interviewt Zvezdana Vukojevic zijn vrouw en dochter.Over Srebrenica willen zij niet praten. 'Laat mijn vader de waarheid over Srebrenica vertellen,' zegt zijn dochter. Maar het interviewverzoek dat Vukojevic vervolgens indient bij het tribunaal, wordt niet gehonoreerd. Totdat Karadzic haar opbelt om te laten weten dat hij de reportage heeft gewaardeerd en haar het eerste interview vanachter de tralies gunt. Het betekent het startschot van een zoektocht naar de man achter de oorlogsmisdadiger.Vukojevic spreekt vriend en vijand en probeert inzicht te krijgen in de drijfveren van de oud-president van de Bosnische Serviërs, die recent in hoger beroep tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld. Hoe heeft Karadzic zulke misdaden kunnen begaan? En hoe toevallig is het kwaad? In Op zoek naar Karadzic geeft Vukojevic een even nuchter als huiveringwekkend antwoord.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Zvezdana Vukojevic
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046826089
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368

Beschrijving

Na de aanhouding van Radovan Karadzic in 2008 interviewt Zvezdana Vukojevic zijn vrouw en dochter.
Over Srebrenica willen zij niet praten. 'Laat mijn vader de waarheid over Srebrenica vertellen,' zegt zijn dochter. Maar het interviewverzoek dat Vukojevic vervolgens indient bij het tribunaal, wordt niet gehonoreerd. Totdat Karadzic haar opbelt om te laten weten dat hij de reportage heeft gewaardeerd en haar het eerste interview vanachter de tralies gunt. Het betekent het startschot van een zoektocht naar de man achter de oorlogsmisdadiger.
Vukojevic spreekt vriend en vijand en probeert inzicht te krijgen in de drijfveren van de oud-president van de Bosnische Serviërs, die recent in hoger beroep tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld. Hoe heeft Karadzic zulke misdaden kunnen begaan? En hoe toevallig is het kwaad? In Op zoek naar Karadzic geeft Vukojevic een even nuchter als huiveringwekkend antwoord.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Zvezdana Vukojevic
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046826089
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2019
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
368