Oorlog in de Amsterdamse onderwereld

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

B. Middelburg, Bart Middelburg, P. Vugts, Paul Vugts

Paperback | Mei 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Twee true crime?bestsellers zes weken lang voor een meeneemprijs! Rond 1980 diende zich in de Amsterdamse onderwereld een nieuwe generatie criminelen aan, die met de opkomende drugshandel de georganiseerde misdaad in Nederland introduceerde: Klaas Bruinsma, Sam Klepper, Johnny Mieremet, Cor van Hout en Willem Holleeder. In de loop van de jaren negentig gingen zij samenwerken met de Amsterdamse vastgoedhandel: achter de faade van reguliere handel en langs witwasroutes over de hele wereld werden tientallen miljoenen drugsgeld in onroerend goed belegd. Tegelijkertijd veranderde de 'Hollandse maffia' van karakter: zij legde zich toe op afpersing en zogeheten ripdeals, met als gevolg dat rond 2000 een complete gangsteroorlog uitbrak die jaren zou aanhouden. In die oorlog roeiden de kopstukken elkaar nagenoeg uit. In deze bestseller beschrijven Parool?verslaggevers Bart Middelburg en Paul Vugts de hoofdrolspelers, het verloop en de achtergronden van deze geruchtmakende liquidatiegolf. Actietitel tijdelijk voor 10,?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
B. Middelburg, Bart Middelburg, P. Vugts, Paul Vugts
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046805831
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Twee true crime?bestsellers zes weken lang voor een meeneemprijs!

Rond 1980 diende zich in de Amsterdamse onderwereld een nieuwe generatie criminelen aan, die met de opkomende drugshandel de georganiseerde misdaad in Nederland introduceerde: Klaas Bruinsma, Sam Klepper, Johnny Mieremet, Cor van Hout en Willem Holleeder. In de loop van de jaren negentig gingen zij samenwerken met de Amsterdamse vastgoedhandel: achter de faade van reguliere handel en langs witwasroutes over de hele wereld werden tientallen miljoenen drugsgeld in onroerend goed belegd. Tegelijkertijd veranderde de 'Hollandse maffia' van karakter: zij legde zich toe op afpersing en zogeheten ripdeals, met als gevolg dat rond 2000 een complete gangsteroorlog uitbrak die jaren zou aanhouden. In die oorlog roeiden de kopstukken elkaar nagenoeg uit.
In deze bestseller beschrijven Parool?verslaggevers Bart Middelburg en Paul Vugts de hoofdrolspelers, het verloop en de achtergronden van deze geruchtmakende liquidatiegolf.

Actietitel tijdelijk
voor 10,?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
B. Middelburg, Bart Middelburg, P. Vugts, Paul Vugts
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046805831
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2009
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig