Oog in oog met de goden (e-Book)

Een zoektocht naar Indiase bronzen en hun makers

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Alexander Reeuwijk

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Centraal in het Aziatisch Paviljoen van het Rijksmuseum staat een bronzen godenbeeld van Nataraja, de dansende Shiva. Al de eerste keer dat Alexander Reeuwijk het middeleeuwse beeld uit Zuid-India zag staan, raakte hij erdoor gefascineerd. Zodanig dat hij besloot op onderzoek uit te gaan. Hij bezocht bibliotheken en archieven, musea en tempels, en consulteerde experts in binnen- en buitenland om het beeld letterlijk en figuurlijk zo dicht mogelijk op de huid te zitten.Parallel aan deze zoektocht portretteerde Reeuwijk een hedendaagse familie van Zuid-Indiase beeldenmakers bij wie hij de afgelopen jaren veelvuldig verbleef.Oog in oog met de goden is een saga van vier generaties die zich staande proberen te houden op het Indiase platteland, dat met ongekende kracht de moderniteit in wordt gekatapulteerd, terwijl zij prachtige bronzen beelden blijven maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Alexander Reeuwijk
Uitgever
Querido
ISBN
9789021420660
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2023
Bestandsgrootte
2724890 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
346

Beschrijving

Centraal in het Aziatisch Paviljoen van het Rijksmuseum staat een bronzen godenbeeld van Nataraja, de dansende Shiva. Al de eerste keer dat Alexander Reeuwijk het middeleeuwse beeld uit Zuid-India zag staan, raakte hij erdoor gefascineerd. Zodanig dat hij besloot op onderzoek uit te gaan. Hij bezocht bibliotheken en archieven, musea en tempels, en consulteerde experts in binnen- en buitenland om het beeld letterlijk en figuurlijk zo dicht mogelijk op de huid te zitten.

Parallel aan deze zoektocht portretteerde Reeuwijk een hedendaagse familie van Zuid-Indiase beeldenmakers bij wie hij de afgelopen jaren veelvuldig verbleef.

Oog in oog met de goden is een saga van vier generaties die zich staande proberen te houden op het Indiase platteland, dat met ongekende kracht de moderniteit in wordt gekatapulteerd, terwijl zij prachtige bronzen beelden blijven maken.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Alexander Reeuwijk
Uitgever
Querido
ISBN
9789021420660
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2023
Bestandsgrootte
2724890 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
346