Onze bouwstenen (e-Book)

Het verhaal van de verborgen materie die de Aarde en de mens heeft gevormd

Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Anja Røyne

EPUB met digitaal watermerk | April 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Onze bouwstenen neemt prijswinnend auteur en wetenschapper Anja Røyne ons mee op een verbazingwekkende reis door de chemie en de natuurkunde. We weten allemaal dat zuurstof, waterstof en koolstof de basiselementen van het menselijk leven vormen. Maar wist je dat je fosfor nodig hebt om je DNA bij elkaar te houden? En kalium om te kunnen zien? Aan de hand van de elementen uit het periodiek systeem legt Anja Røyne in Onze bouwstenen de oorsprong van het leven op aarde bloot en laat ze zien dat de menselijke soort in een prachtige maar kwetsbare harmonie met het universum leeft. IJzer, fosfor, silicium, kalium – het zijn stoffen waar we niet zonder kunnen, maar de voorraden natuurlijke hulpbronnen waarover de aarde beschikt zijn niet onbeperkt. We moeten er dus spaarzaam mee omgaan. Met haar originele en tegendraadse vragen laat Røyne je in Onze bouwstenen op een heel nieuwe manier naar jezelf, de wereld en het universum kijken! Winnaar van de Brage-prijs voor beste populairwetenschappelijke boek van Noorwegen. Vertaling: Angélique de Kroon ‘Briljant. Boordevol kennis en inzicht.’ – Aftenposten ‘Wat dit boek tot fantastische populaire wetenschap maakt is de manier waarop Røyne nieuwe kennis plaatst in de grote en actuele debatten over de samenleving en onze toekomst. Het boek is niet alleen goed geschreven, maar biedt een prachtige inzicht op de plek die de mens vandaag de dag op de wereld inneemt.’ – Dagbladet

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anja Røyne
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026350115
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
5552359 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In Onze bouwstenen neemt prijswinnend auteur en wetenschapper Anja Røyne ons mee op een verbazingwekkende reis door de chemie en de natuurkunde. We weten allemaal dat zuurstof, waterstof en koolstof de basiselementen van het menselijk leven vormen. Maar wist je dat je fosfor nodig hebt om je DNA bij elkaar te houden? En kalium om te kunnen zien?

Aan de hand van de elementen uit het periodiek systeem legt Anja Røyne in Onze bouwstenen de oorsprong van het leven op aarde bloot en laat ze zien dat de menselijke soort in een prachtige maar kwetsbare harmonie met het universum leeft. IJzer, fosfor, silicium, kalium – het zijn stoffen waar we niet zonder kunnen, maar de voorraden natuurlijke hulpbronnen waarover de aarde beschikt zijn niet onbeperkt. We moeten er dus spaarzaam mee omgaan.

Met haar originele en tegendraadse vragen laat Røyne je in Onze bouwstenen op een heel nieuwe manier naar jezelf, de wereld en het universum kijken! Winnaar van de Brage-prijs voor beste populairwetenschappelijke boek van Noorwegen.

Vertaling: Angélique de Kroon

‘Briljant. Boordevol kennis en inzicht.’ – Aftenposten

‘Wat dit boek tot fantastische populaire wetenschap maakt is de manier waarop Røyne nieuwe kennis plaatst in de grote en actuele debatten over de samenleving en onze toekomst. Het boek is niet alleen goed geschreven, maar biedt een prachtige inzicht op de plek die de mens vandaag de dag op de wereld inneemt.’ – Dagbladet

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anja Røyne
Uitgever
Ambo|Anthos
ISBN
9789026350115
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
5552359 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig