Onverwerkt verleden (e-Book)

Collaboratie en repressie in België 1942-1952

Prijs € 13,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Luc Huyse, Steven Dhondt

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Noodzakelijke, onderbouwde nieuwe inzichten voor kinderen van de collaboratie, van het verzet en van de Holocaust. Het beschrijft o.a. de zwarte september van 1944, de interneringskampen, de verloren wedloop van de krijgsraden met de tijd, de geleidelijke terugkeer van redelijkheid en respect voor een behoorlijke rechtspraak, de moeizame liquidatie van de begane fouten. Tal van mythes staan een zindelijk verwerken van dat verleden in de weg en moeten vervangen worden door een meer zakelijk relaas van wat er is gebeurd.Het boek vertelt hoe en waarom de repressie als bestraffing van de collaboratie is mislukt, maar ook welke rol zij gespeeld heeft in de economische wederopbouw van België en in de reconquista van de politieke macht door wie die macht al voor de oorlog bezat. Aan het boek zijn vier nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Zij tonen, wetenschappelijk onderbouwd, wat we vandaag over collaboratie en repressie weten en we in 1991 niet konden of mochten weten. Blinde vlekken worden ingevuld. Mythes sneuvelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Luc Huyse, Steven Dhondt
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401468541
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2020
Bestandsgrootte
3464653 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320

Beschrijving

Noodzakelijke, onderbouwde nieuwe inzichten voor kinderen van de collaboratie, van het verzet en van de Holocaust.
Het beschrijft o.a. de zwarte september van 1944, de interneringskampen, de verloren wedloop van de krijgsraden met de tijd, de geleidelijke terugkeer van redelijkheid en respect voor een behoorlijke rechtspraak, de moeizame liquidatie van de begane fouten.
Tal van mythes staan een zindelijk verwerken van dat verleden in de weg en moeten vervangen worden door een meer zakelijk relaas van wat er is gebeurd.

Het boek vertelt hoe en waarom de repressie als bestraffing van de collaboratie is mislukt, maar ook welke rol zij gespeeld heeft in de economische wederopbouw van België en in de reconquista van de politieke macht door wie die macht al voor de oorlog bezat. Aan het boek zijn vier nieuwe hoofdstukken toegevoegd.
Zij tonen, wetenschappelijk onderbouwd, wat we vandaag over collaboratie en repressie weten en we in 1991 niet konden of mochten weten. Blinde vlekken worden ingevuld. Mythes sneuvelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Luc Huyse, Steven Dhondt
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401468541
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2020
Bestandsgrootte
3464653 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
320