Onderwijsvrijheid

Prijs € 26,00

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Kees Boele

Paperback | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De bestuursvoorzitter van een van de grootste hogescholen van Nederland steekt zijn nek uit om in het onderwijs en het leidinggeven daaraan 'back to basics' te gaan.Jong en oud worden overstelpt met informatie. Menigeen lijdt aan 'infobesitas'. Met informatietechnologie proberen we dit te lijf te gaan, maar het helpt niet echt. Het komt erop aan dat je kunt selecteren welke informatie echt belangrijk is. Daarvoor heb je wijsheid nodig. Daarom moeten onderwijsmensen weer gaan doen waar het ten principale in het onderwijs om gaat: onder-wijzen, zodat jongeren wijzer worden. Dat kan echter alleen als leidinggevenden hun school echt schóól laten zijn in plaats van een bedrijf. Niet de managementinformatie moet leidend zijn, maar de inhoud van het onderwijs, de passie van docenten en de atmosfeer.Dr. C.P. (Kees) Boele (Alblasserdam, 1961) studeerde economie in Rotterdam (Erasmus Universiteit), waar hij in 1995 promoveerde. Ook studeerde hij filosofie in Amsterdam (Vrije Universiteit). Begin 2013 promoveerde hij op deze studie aan de Vrije Universiteit in de theologie. Sinds 1988 is hij bijna onafgebroken werkzaam in het hoger beroepsonderwijs, aanvankelijk als docent, sinds 2004 als bestuurder.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kees Boele
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871636
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De bestuursvoorzitter van een van de grootste hogescholen van Nederland steekt zijn nek uit om in het onderwijs en het leidinggeven daaraan 'back to basics' te gaan.

Jong en oud worden overstelpt met informatie. Menigeen lijdt aan 'infobesitas'. Met informatietechnologie proberen we dit te lijf te gaan, maar het helpt niet echt. Het komt erop aan dat je kunt selecteren welke informatie echt belangrijk is. Daarvoor heb je wijsheid nodig. Daarom moeten onderwijsmensen weer gaan doen waar het ten principale in het onderwijs om gaat: onder-wijzen, zodat jongeren wijzer worden. Dat kan echter alleen als leidinggevenden hun school echt schóól laten zijn in plaats van een bedrijf. Niet de managementinformatie moet leidend zijn, maar de inhoud van het onderwijs, de passie van docenten en de atmosfeer.


Dr. C.P. (Kees) Boele (Alblasserdam, 1961) studeerde economie in Rotterdam (Erasmus Universiteit), waar hij in 1995 promoveerde. Ook studeerde hij filosofie in Amsterdam (Vrije Universiteit). Begin 2013 promoveerde hij op deze studie aan de Vrije Universiteit in de theologie. Sinds 1988 is hij bijna onafgebroken werkzaam in het hoger beroepsonderwijs, aanvankelijk als docent, sinds 2004 als bestuurder.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kees Boele
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871636
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2015
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig