On Latin Adverbs

Prijs € 47,95

Uitverkocht

Harm Pinkster

Paperback | November 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

“'On Latin Adverbs' is geprezen voor zijn systematische en heldere toepassing van duidelijke en goed afgebakende concepten op een notoir lastig hoofdstuk van de Latijnse grammatica” (Latomus)Deze studie behandelt een aantal aspecten van woorden die meestal adverba worden genoemd in het Latijn. Het bevat enerzijds een kritische discussie over hoe zij in Latijnse grammaticale studies aan bod komen - de geattribueerde kenmerken, de relatie tot andere woordsoorten - en anderzijds een discussie over de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om tot een betere (sub-) classificatie te komen - zowel algemene classificatieproblemen als criteria die deze classificatie beïnvloeden - en een betere beschrijving van de functies van adverba in grotere constructies. De studie bevat daarom zowel taalspecifieke als algemene onderdelen. De auteur schreef de passages die specifiek het Latijn aangaan op zo'n manier dat zij toegankelijk zijn voor de niet-Latinist terwijl de algemenere passages te begrijpen zijn voor latinisten die vertrouwd zijn met recente taalkundige ontwikkelingen. Deze titel kunt u inzien in Google Books - http://books.google.com/books?vid=ISBN9789053568439.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Harm Pinkster
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053568439
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
193

Beschrijving

“'On Latin Adverbs' is geprezen voor zijn systematische en heldere toepassing van duidelijke en goed afgebakende concepten op een notoir lastig hoofdstuk van de Latijnse grammatica”
(Latomus)

Deze studie behandelt een aantal aspecten van woorden die meestal adverba worden genoemd in het Latijn. Het bevat enerzijds een kritische discussie over hoe zij in Latijnse grammaticale studies aan bod komen - de geattribueerde kenmerken, de relatie tot andere woordsoorten - en anderzijds een discussie over de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om tot een betere (sub-) classificatie te komen - zowel algemene classificatieproblemen als criteria die deze classificatie beïnvloeden - en een betere beschrijving van de functies van adverba in grotere constructies. De studie bevat daarom zowel taalspecifieke als algemene onderdelen.

De auteur schreef de passages die specifiek het Latijn aangaan op zo'n manier dat zij toegankelijk zijn voor de niet-Latinist terwijl de algemenere passages te begrijpen zijn voor latinisten die vertrouwd zijn met recente taalkundige ontwikkelingen.

Deze titel kunt u inzien in Google Books - http://books.google.com/books?vid=ISBN9789053568439.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Harm Pinkster
Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789053568439
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2005
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
193