Nummers die een ziel hebben (e-Book)

persoonlijke ervaringen in Kamp Amersfoort, een concentratiekamp in Nederland

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

E.P. Mom Wellenstein

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Verzetsstrijder Mom Wellenstein was tweeëntwintig jaar oud toen hij, in maart 1942, werd geïnterneerd in Kamp Amersfoort, een `gemeen kamp van de nazis. Een half jaar verbleef hij daar, en werd toen vrijgelaten. Meteen daarna begon hij alles wat hij had meegemaakt op te schrijven. Tijdens de oorlog nog voltooide hij zijn manuscript, dat in de illegaliteit ging circuleren. Een exemplaar ervan is recentelijk teruggevonden. De tekst is zo indringend helder, beschouwend, filosofisch, soms met ingehouden woede dat hij nu, bijna zonder wijzigingen, integraal wordt uitgegeven. Wellenstein heeft oog voor detail, waardoor het dagelijkse kampleven pijnlijk duidelijk voorstelbaar wordt. Het manuscript is gevonden door Maurits Nibbering, voormalig directeur van Kamp Amersfoort, en werd door hem geredigeerd, samen met Edmond Wellenstein en Karel Kreuning.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
E.P. Mom Wellenstein
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025370497
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
1633252 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

Verzetsstrijder Mom Wellenstein was tweeëntwintig jaar oud toen hij, in maart 1942, werd geïnterneerd in Kamp Amersfoort, een `gemeen kamp van de nazis. Een half jaar verbleef hij daar, en werd toen vrijgelaten.

Meteen daarna begon hij alles wat hij had meegemaakt op te schrijven. Tijdens de oorlog nog voltooide hij zijn manuscript, dat in de illegaliteit ging circuleren. Een exemplaar ervan is recentelijk teruggevonden. De tekst is zo indringend helder, beschouwend, filosofisch, soms met ingehouden woede dat hij nu, bijna zonder wijzigingen, integraal wordt uitgegeven. Wellenstein heeft oog voor detail, waardoor het dagelijkse kampleven pijnlijk duidelijk voorstelbaar wordt.
Het manuscript is gevonden door Maurits Nibbering, voormalig directeur van Kamp Amersfoort, en werd door hem geredigeerd, samen met Edmond Wellenstein en Karel Kreuning.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
E.P. Mom Wellenstein
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025370497
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
1633252 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204