Niki Lauda (e-Book)

De biografie

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Maurice Hamilton

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Grondig en aangrijpend […] een passend eerbetoon.’ The Sunday Times In 1975 werd Lauda bij Ferrari voor het eerst wereldkampioen. Het jaar daarop was hij goed op weg om zijn titel te verdedigen toen hij op 1 augustus betrokken raakte bij een gruwelijke crash op de Nürburgring. Zwaargewond werd hij opgenomen in het ziekenhuis en er werd gevreesd voor zijn leven. Opmerkelijk genoeg verscheen hij zes weken later alweer aan de start, vastbesloten om te laten zien dat hij terug kon keren op zijn oude niveau. In de jaren die volgden reed hij voor verschillende teams en wist hij nog twee keer de wereldtitel te veroveren. Maurice Hamilton, die Niki Lauda voor het eerst ontmoette in 1971, schetst het opmerkelijke verhaal van een van de grootste sterren in de geschiedenis van de Formule 1. Gebaseerd op interviews met Lauda zelf, zijn vrienden en familie, rivaliserende rijders en degenen met wie hij later in zijn carrière samenwerkte, is deze biografie van Niki Lauda een uitstekend en definitief eerbetoon aan de icoon die afgelopen jaar op zeventigjarige leeftijd overleed. Met een voorwoord van Nico Rosberg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Maurice Hamilton
Uitgever
Volt
ISBN
9789021422466
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2020
Bestandsgrootte
17998509 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
324

Beschrijving

‘Grondig en aangrijpend […] een passend eerbetoon.’ The Sunday Times

In 1975 werd Lauda bij Ferrari voor het eerst wereldkampioen. Het jaar daarop was hij goed op weg om zijn titel te verdedigen toen hij op 1 augustus betrokken raakte bij een gruwelijke crash op de Nürburgring. Zwaargewond werd hij opgenomen in het ziekenhuis en er werd gevreesd voor zijn leven. Opmerkelijk genoeg verscheen hij zes weken later alweer aan de start, vastbesloten om te laten zien dat hij terug kon keren op zijn oude niveau. In de jaren die volgden reed hij voor verschillende teams en wist hij nog twee keer de wereldtitel te veroveren.

Maurice Hamilton, die Niki Lauda voor het eerst ontmoette in 1971, schetst het opmerkelijke verhaal van een van de grootste sterren in de geschiedenis van de Formule 1. Gebaseerd op interviews met Lauda zelf, zijn vrienden en familie, rivaliserende rijders en degenen met wie hij later in zijn carrière samenwerkte, is deze biografie van Niki Lauda een uitstekend en definitief eerbetoon aan de icoon die afgelopen jaar op zeventigjarige leeftijd overleed.

Met een voorwoord van Nico Rosberg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maurice Hamilton
Uitgever
Volt
ISBN
9789021422466
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2020
Bestandsgrootte
17998509 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
324