Niet de kiezer is gek

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Tom van der Meer

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Gedurfd pamflet over de onzin in de politiek In Niet de keizer is gek dient politicoloog en publicist Tom van der Meer David van Reybrouck, Alexander Pechtold, Paul Schnabel, Thierry Baudet en anderen van repliek en breekt hij een lans voor de kiezer die steeds maar weer ten onrechte de schuld krijgt van het gebrek aan vertrouwen in de politiek. Ronduit zorgelijk noemt hij het dat politici en media massaal de vlucht naar voren zoeken in maatregelen die de democratie zouden moeten redden maar feitelijk ondergraven, en bestuurlijk niets oplossen. Kiesdrempels, fusies van partijen, referenda en burgerfora; het zijn contraproductieve medicijnen voor een verkeerd begrepen kwaal. Het zijn de politici zelf die zich een spiegel moeten voorhouden. De kiezer is niet gek, maar rekent politici af op hun prestaties. Tom van der Meer (1980) is politicoloog en werkt als universitair hoofddocent Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet uitvoerig onderzoek naar o.a. politiek vertrouwen, kiesgedrag, en het Nederlandse partijstelsel. Hij is onder meer directeur van het Nationaal Kiezersonderzoek. Daarnaast is hij mede-oprichter en -redacteur van het veelgelezen weblog StukRoodVlees.nl, dat vanuit politicologisch oogpunt commentaar geeft op de actualiteit.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom van der Meer
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000352746
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144

Beschrijving

Gedurfd pamflet over de onzin in de politiek


In Niet de keizer is gek dient politicoloog en publicist Tom van der Meer David van Reybrouck, Alexander Pechtold, Paul Schnabel, Thierry Baudet en anderen van repliek en breekt hij een lans voor de kiezer die steeds maar weer ten onrechte de schuld krijgt van het gebrek aan vertrouwen in de politiek. Ronduit zorgelijk noemt hij het dat politici en media massaal de vlucht naar voren zoeken in maatregelen die de democratie zouden moeten redden maar feitelijk ondergraven, en bestuurlijk niets oplossen. Kiesdrempels, fusies van partijen, referenda en burgerfora; het zijn contraproductieve medicijnen voor een verkeerd begrepen kwaal. Het zijn de politici zelf die zich een spiegel moeten voorhouden. De kiezer is niet gek, maar rekent politici af op hun prestaties.

Tom van der Meer (1980) is politicoloog en werkt als universitair hoofddocent Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet uitvoerig onderzoek naar o.a. politiek vertrouwen, kiesgedrag, en het Nederlandse partijstelsel. Hij is onder meer directeur van het Nationaal Kiezersonderzoek. Daarnaast is hij mede-oprichter en -redacteur van het veelgelezen weblog StukRoodVlees.nl, dat vanuit politicologisch oogpunt commentaar geeft op de actualiteit.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom van der Meer
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000352746
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
144