Niet alles is te koop

De morele grenzen van marktwerking

Prijs € 12,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Michael Sandel

Paperback | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 'Niet alles is te koop' ontketent Harvard filosoof Michael J. Sandel een debat over de grenzen van marktwerking. Deze internationale bestseller is nu verkrijgbaar in midprice.Afgelopen decennia is marktwerking in bijna elk levensgebied binnengedrongen: de zorg, opvoeding, overheid, kunst en sport, en zelfs in het gezinsleven en persoonlijke relaties. In 'Niet alles is te koop' geeft Harvard-filosoof Michael J. Sandel hiervan talloze voorbeelden.Maar wat is de geƫigende plek voor marktwerking in een democratische samenleving? En hoe beschermen we morele waarden en publieke goederen die niet te koop zijn? En zo ja, wat kunnen we doen om te voorkomen dat marktwaarden gebieden binnendringen waar ze niet thuishoren? 'Een belangrijk boek dat overtuigt in zijn stellingname tegen ongebreidelde marktwerking.' - Trouw''s Werelds eerste ethiek-rockstar.' - De Volkskrant

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Michael Sandel
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025904326
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

In 'Niet alles is te koop' ontketent Harvard filosoof Michael J. Sandel een debat over de grenzen van marktwerking. Deze internationale bestseller is nu verkrijgbaar in midprice.

Afgelopen decennia is marktwerking in bijna elk levensgebied binnengedrongen: de zorg, opvoeding, overheid, kunst en sport, en zelfs in het gezinsleven en persoonlijke relaties. In 'Niet alles is te koop' geeft Harvard-filosoof Michael J. Sandel hiervan talloze voorbeelden.

Maar wat is de geƫigende plek voor marktwerking in een democratische samenleving? En hoe beschermen we morele waarden en publieke goederen die niet te koop zijn? En zo ja, wat kunnen we doen om te voorkomen dat marktwaarden gebieden binnendringen waar ze niet thuishoren?

'Een belangrijk boek dat overtuigt in zijn stellingname tegen ongebreidelde marktwerking.' - Trouw

''s Werelds eerste ethiek-rockstar.' - De Volkskrant

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Michael Sandel
Uitgever
Have, Ten
ISBN
9789025904326
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2014
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240