Niemands kind (e-Book)

€ 9,99
Prijs € 0,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ingrid von Oelhafen

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 1942 werd de negen maanden oude Erika Matko door SS-artsen weggehaald bij haar ouders uit Joegoslavië. Ze werd ontvoerd naar nazi-Duitsland en opgenomen in Heinrich Himmlers geheime project Lebensborn, het naziprogramma voor ‘germanisering’ van niet-Duitse kinderen. Met haar blonde haren en blauwe ogen was Erika de perfecte kandidaat om een ‘kind van Hitler’ te worden.Erika groeit op als Ingrid von Oelhafen. Pas op latere leeftijd durft ze de zoektocht naar haar ware identiteit aan. Dan blijkt dat er in haar geboortedorp al die tijd eenErika Matko heeft geleefd; haar naam, haar ouders, haar leven.Niemands kind onthult de geheimen van het Lebensbornproject, een van de gruwelijkste nazi-experimenten, en toont het voortdurende trauma van een half miljoen kinderen die de hoop van Hitlers Derde Rijk moesten zijn. 

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ingrid von Oelhafen
Uitgever
HarperCollins
ISBN
9789402760170
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2020
Bestandsgrootte
546105 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183

Beschrijving

In 1942 werd de negen maanden oude Erika Matko door SS-artsen weggehaald bij haar ouders uit Joegoslavië. Ze werd ontvoerd naar nazi-Duitsland en opgenomen in Heinrich Himmlers geheime project Lebensborn, het naziprogramma voor ‘germanisering’ van niet-Duitse kinderen. Met haar blonde haren en blauwe ogen was Erika de perfecte kandidaat om een ‘kind van Hitler’ te worden.

Erika groeit op als Ingrid von Oelhafen. Pas op latere leeftijd durft ze de zoektocht naar haar ware identiteit aan. Dan blijkt dat er in haar geboortedorp al die tijd een
Erika Matko heeft geleefd; haar naam, haar ouders, haar leven.

Niemands kind onthult de geheimen van het Lebensbornproject, een van de gruwelijkste nazi-experimenten, en toont het voortdurende trauma van een half miljoen kinderen die de hoop van Hitlers Derde Rijk moesten zijn.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ingrid von Oelhafen
Uitgever
HarperCollins
ISBN
9789402760170
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2020
Bestandsgrootte
546105 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
183