Neuropsychiatrie in de praktijk (e-Book)

Prijs € 63,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Dit e-Book is niet leesbaar op e-readers met een zwart-wit scherm.

Beschrijving

Neuropsychiatrie in de praktijk richt de aandacht op de ziektebeelden van patiënten die zich sinds de boedelscheiding tussen de neurologie en de psychiatrie in een niemandsland bevinden. Bij de diagnostiek en behandeling van neuropsychiatrische patiënten ervaren veel behandelaars lacunes ten aanzien van neurologische dan wel psychiatrische aspecten.Neuropsychiatrie in de praktijk is, onder redactie van Paul David Meesters (psychiater) en Pim van Gool (neuroloog), geschreven door Nederlandse auteurs die alien in de ambulante of klinische praktijk werkzaam zijn.Aan de hand van levensechte patiëntvoorbeelden behandelen zij een breed scala aan neuro-psychiatrische ziektebeelden, waaronder:specifieke klinische syndromen (o.a. katatonie, syndroom van Charles Bonnet, ontoudingsdelier, maligne neurolepticasyndroom, bewegingsstoornissen door antipsychotica),verschillende vormen van dementie (o.a. frontotemporale dementie, dementie met Lewy bodies, dementia paralytica, ziekte van Creutzfeldt-Jakob, ziekte van Huntington),neuropsychiatrische manifestaties bij somatische aandoeningen (o.a. obstructief slaapapneusyndroom, diabetes mellitus, cerebrovasculaire aandoeningen, epilepsie)bijzondere presentaties van klassieke ziektebeelden (o.a. depressie bij de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, syndroom van Gilles de la Tourette, schizofrenie en manie op hoge leeftijd).In elk hoofdstuk wordt een ziektebeeld uitgewerkt, waarbij de differentiële diagnose, de indicaties voor diagnostisch hulponderzoek en de mogelijkheden voor behandeling uitgebreid aan bod komen. Ook de pathogenese en nieuwe ontwikkelingen worden toegelicht en ieder hoofdstuk besluit met de meest relevante wetenswaardigheden. Illustraties, schema's en tabellen maken het boek tot een aantrekkelijk geheel.Het boeiende van dit boek is dat voor de bespreking van de neuropsychiatrische stoornissen juist het verhaal van de patiënt steeds als uitgangspunt is gekozen.Uit het ten geleide van Piet Eikelenboom.Neuropsychiatrie in de praktijk is uitermate geschikt als praktische leidraad en als studiemateriaal voor onder andere neurologen, psychiaters, geriaters, verpleeghuisartsen, arts-assistenten in opleiding voor deze specialismen en (neuro) psychologen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Elsevier Gezondheidszorg
ISBN
9789035237292
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
2788279 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
291

Beschrijving

Neuropsychiatrie in de praktijk richt de aandacht op de ziektebeelden van patiënten die zich sinds de boedelscheiding tussen de neurologie en de psychiatrie in een niemandsland bevinden. Bij de diagnostiek en behandeling van neuropsychiatrische patiënten ervaren veel behandelaars lacunes ten aanzien van neurologische dan wel psychiatrische aspecten.
Neuropsychiatrie in de praktijk is, onder redactie van Paul David Meesters (psychiater) en Pim van Gool (neuroloog), geschreven door Nederlandse auteurs die alien in de ambulante of klinische praktijk werkzaam zijn.
Aan de hand van levensechte patiëntvoorbeelden behandelen zij een breed scala aan neuro-psychiatrische ziektebeelden, waaronder:
specifieke klinische syndromen (o.a. katatonie, syndroom van Charles Bonnet, ontoudingsdelier, maligne neurolepticasyndroom, bewegingsstoornissen door antipsychotica),
verschillende vormen van dementie (o.a. frontotemporale dementie, dementie met Lewy bodies, dementia paralytica, ziekte van Creutzfeldt-Jakob, ziekte van Huntington),
neuropsychiatrische manifestaties bij somatische aandoeningen (o.a. obstructief slaapapneusyndroom, diabetes mellitus, cerebrovasculaire aandoeningen, epilepsie)
bijzondere presentaties van klassieke ziektebeelden (o.a. depressie bij de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, syndroom van Gilles de la Tourette, schizofrenie en manie op hoge leeftijd).
In elk hoofdstuk wordt een ziektebeeld uitgewerkt, waarbij de differentiële diagnose, de indicaties voor diagnostisch hulponderzoek en de mogelijkheden voor behandeling uitgebreid aan bod komen. Ook de pathogenese en nieuwe ontwikkelingen worden toegelicht en ieder hoofdstuk besluit met de meest relevante wetenswaardigheden. Illustraties, schema's en tabellen maken het boek tot een aantrekkelijk geheel.
Het boeiende van dit boek is dat voor de bespreking van de neuropsychiatrische stoornissen juist het verhaal van de patiënt steeds als uitgangspunt is gekozen.
Uit het ten geleide van Piet Eikelenboom.
Neuropsychiatrie in de praktijk is uitermate geschikt als praktische leidraad en als studiemateriaal voor onder andere neurologen, psychiaters, geriaters, verpleeghuisartsen, arts-assistenten in opleiding voor deze specialismen en (neuro) psychologen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Elsevier Gezondheidszorg
ISBN
9789035237292
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
2788279 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
291