Mysterien

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Knut Hamsun

Paperback | Augustus 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In een slaperig Noors kustplaatsje, eind negentiende eeuw, stapt op een dag een geheimzinnige vreemdeling in een knalgeel pak aan land, met een vioolkist onder zijn arm en een flesje blauwzuur in zijn vestzak. Hij neemt zijn intrek in het hotel en zet door zijn onvoorspelbare gedrag al snel het stadje op zijn kop. Hij speelt mensen tegen elkaar uit, haalt hun duistere verlangens naar boven en suggereert dat hij hun geheimen kent.Knut Hamsun (1859-1952) brak in 1890 door met zijn roman Sult (Honger). Het was het begin van een lange, productieve literaire carrière die in 1920 bekroond werd met de Nobelprijs voor Literatuur.Hamsun wordt beschouwd als een van de grootste schrijvers van Noorwegen. Zijn invloed op de Europese en Amerikaanse literatuur is groot: hij inspireerde auteurs als Ernest Hemingway, Henry Miller, Thomas Mann en I.B. Singer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Knut Hamsun
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044519105
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

In een slaperig Noors kustplaatsje, eind negentiende eeuw, stapt op een dag een geheimzinnige vreemdeling in een knalgeel pak aan land, met een vioolkist onder zijn arm en een flesje blauwzuur in zijn vestzak. Hij neemt zijn intrek in het hotel en zet door zijn onvoorspelbare gedrag al snel het stadje op zijn kop. Hij speelt mensen tegen elkaar uit, haalt hun duistere verlangens naar boven en suggereert dat hij hun geheimen kent.

Knut Hamsun (1859-1952) brak in 1890 door met zijn roman Sult (Honger). Het was het begin van een lange, productieve literaire carrière die in 1920 bekroond werd met de Nobelprijs voor Literatuur.
Hamsun wordt beschouwd als een van de grootste schrijvers van Noorwegen. Zijn invloed op de Europese en Amerikaanse literatuur is groot: hij inspireerde auteurs als Ernest Hemingway, Henry Miller, Thomas Mann en I.B. Singer.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Knut Hamsun
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044519105
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig