Mijn moeder zegt (e-Book)

Prijs € 11,50
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Stine Pilgaard

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nadat de ik-verteller is gedumpt door haar oude vriend, wordt ze gedwongen weer in te trekken in de pastorie van haar vader, dominee en Pink Floyd-fan. Terwijl ze op een hilarisch wanhopige manier probeert haar ex terug te krijgen, wordt ze overspoeld met advies: van haar stellige moeder, die vaak twijfelachtige wijsheden uit; van haar jeugdvriendin en spindoctor Mulle; en van de geduldige huisarts, die haar vertelt over de plek in de hersenen die de herinnering draagt, de hippocampus, wat zeepaardje betekent. Het leidt de gedachten van de verteller naar het kleine zeepaardje dat in ons allemaal leeft en onze herinneringen opslaat. Maar gaandeweg staat de verteller zichzelf toe om te treuren, zich over te geven aan haar tegendraadsheid, en luidruchtig te zijn en dronken te worden, totdat de lichten aan het einde van de tunnel weer worden aangedaan en een nieuwe liefde opduikt. Mijn moeder zegt is een roman vol energie en elegantie, een verhaal over langs elkaar heen praten, over alleen zijn door misverstanden, over afscheid en voorbije liefde. Over Mijn moeder zegt: ‘Stine Pilgaard heeft de must read van deze winter geschreven.’ Weekendavisen ‘Een parel van taalkundige overvloed. Lees het!’ Litteratursiden Over meter per seconde (Oevers 2021): ‘Wat een ronduit heerlijk boek.’ Het Parool ‘Voor het eerst is een boek van Pilgaard in het Nederlands vertaald. Terecht, want de schrijfster behoort tot de talentrijkste van Denemarken.’ De Morgen

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stine Pilgaard
Uitgever
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789493290266
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2022
Bestandsgrootte
488083 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Nadat de ik-verteller is gedumpt door haar oude vriend, wordt ze gedwongen weer in te trekken in de pastorie van haar vader, dominee en Pink Floyd-fan. Terwijl ze op een hilarisch wanhopige manier probeert haar ex terug te krijgen, wordt ze overspoeld met advies: van haar stellige moeder, die vaak twijfelachtige wijsheden uit; van haar jeugdvriendin en spindoctor Mulle; en van de geduldige huisarts, die haar vertelt over de plek in de hersenen die de herinnering draagt, de hippocampus, wat zeepaardje betekent. Het leidt de gedachten van de verteller naar het kleine zeepaardje dat in ons allemaal leeft en onze herinneringen opslaat.

Maar gaandeweg staat de verteller zichzelf toe om te treuren, zich over te geven aan haar tegendraadsheid, en luidruchtig te zijn en dronken te worden, totdat de lichten aan het einde van de tunnel weer worden aangedaan en een nieuwe liefde opduikt.

Mijn moeder zegt is een roman vol energie en elegantie, een verhaal over langs elkaar heen praten, over alleen zijn door misverstanden, over afscheid en voorbije liefde.
Over Mijn moeder zegt:
‘Stine Pilgaard heeft de must read van deze winter geschreven.’
Weekendavisen

‘Een parel van taalkundige overvloed. Lees het!’
Litteratursiden

Over meter per seconde (Oevers 2021):
‘Wat een ronduit heerlijk boek.’
Het Parool

‘Voor het eerst is een boek van Pilgaard in het Nederlands vertaald. Terecht, want de schrijfster behoort tot de talentrijkste van Denemarken.’
De Morgen

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stine Pilgaard
Uitgever
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789493290266
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2022
Bestandsgrootte
488083 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192