Met enige vertraging (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Levi Weemoedt

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

AAN DE REIZIGER Het streekvervoer in Drenthe is kortgezegd aldus: indien er al iets langskomt is het een collectebus. `Pessimisme kun je leren is het levensmotto van dichter-schrijver Lévi Weemoedt. Met zijn `Kleine Trilogie der Treurigheid (Geduldig lijden, Geen bloemen en Zand erover) brak hij omstreeks 1980 vele harten met een voor poëzie onverwacht hoge verkoop tot gevolg. Daarna verscheen nog af en toe een kleine bundel waarin de dichter rapporteerde over zijn bestaan, voor het laatst in 1999 met Rijk verleden: TERUGBLIK IN EEN GLAS JENEVER k Had een sprookjeshuwelijk, achteraf beschouwd. Maar ik was alleen met de heks getrouwd. In 2007 volgde nog Vanaf de dag dat ik mensen zag, Weemoedts verzamelde gedichten met een `Korte inhoud van het voorafgaande : Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden, dood en begraven: wát een tijden! Hierna werd het stil rondom de dichter, die zich inmiddels in Assen (`tweemaal as ) gevestigd zou hebben. Maar ziedaar, met enige vertraging, in het droevige najaar van 2014, vijftien jaar na zijn laatste bundel, is er een nieuwe Weemoedt. Goddank, hij heeft zich niet vernieuwd en zijn stem klinkt somberder dan ooit!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Levi Weemoedt
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038899626
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
749128 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
91

Beschrijving

AAN DE REIZIGER Het streekvervoer in Drenthe is kortgezegd aldus: indien er al iets langskomt is het een collectebus.

`Pessimisme kun je leren is het levensmotto van dichter-schrijver Lévi Weemoedt. Met zijn `Kleine Trilogie der Treurigheid (Geduldig lijden, Geen bloemen en Zand erover) brak hij omstreeks 1980 vele harten met een voor poëzie onverwacht hoge verkoop tot gevolg. Daarna verscheen nog af en toe een kleine bundel waarin de dichter rapporteerde over zijn bestaan, voor het laatst in 1999 met Rijk verleden:

TERUGBLIK IN EEN GLAS JENEVER k Had een sprookjeshuwelijk, achteraf beschouwd. Maar ik was alleen met de heks getrouwd.

In 2007 volgde nog Vanaf de dag dat ik mensen zag, Weemoedts verzamelde gedichten met een `Korte inhoud van het voorafgaande :

Verliefd, verloofd, getrouwd, gescheiden, dood en begraven: wát een tijden!

Hierna werd het stil rondom de dichter, die zich inmiddels in Assen (`tweemaal as ) gevestigd zou hebben. Maar ziedaar, met enige vertraging, in het droevige najaar van 2014, vijftien jaar na zijn laatste bundel, is er een nieuwe Weemoedt. Goddank, hij heeft zich niet vernieuwd en zijn stem klinkt somberder dan ooit!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Levi Weemoedt
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038899626
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2014
Bestandsgrootte
749128 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
91