Met de rug naar de wereld

portretten uit Servie

Prijs € 17,50

Uitverkocht

A. Seierstad

Paperback | Mei 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De grote talenten van Seierstad zijn haar onbevooroordeelde houding en haar grote medemenselijkheid.' - The Sunday Times In maart 1999 vluchtten de Kosovo-Albanezen massaal de grenzen over. Ze vertelden over de misdrijven van de Servische soldaten, platgebrande dorpen en vermoorde familieleden. Achtenzeventig dagen later waren het de Serviërs die met honderdduizenden tegelijk op de vlucht sloegen. Nu waren de Albanezen verantwoordelijk voor de gruwelijke slachtingen en brandstichtingen. De Serviërs vertelden dezelfde verhalen als de Albanezen een paar weken daarvoor. Overal werden de Serviërs beschouwd als de beulen van de Balkan; zelf zagen ze zich vooral als slachtoffers. Seierstad volgde veertien Serviërs uit verschillende milieus: aanhangers en tegenstanders van Milosevic, plattelandsbewoners en stedelingen, armen en rijken, boeren en ministers, ouderen en jongeren. Ze wilde achterhalen hoe ze leefden en welke keuzes ze maakten. Åsne Seierstad (Noorwegen, 1970) versloeg als oorlogscorrespondente de conflicten in Kosovo, Afghanistan en Irak (onder andere voor Trouw en NOVA). De boekhandelaar van Kaboel (2002), over een familie in Afghanistan, werd een internationale bestseller. Van de oorlog in Irak deed Seierstad verslag in Honderd-en-een dag in Bagdad (2003).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Seierstad
Uitgever
De Geus Focus
ISBN
9789044508994
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318

Beschrijving

De grote talenten van Seierstad zijn haar onbevooroordeelde houding en haar grote medemenselijkheid.' - The Sunday Times

In maart 1999 vluchtten de Kosovo-Albanezen massaal de grenzen over. Ze vertelden over de misdrijven van de Servische soldaten, platgebrande dorpen en vermoorde familieleden. Achtenzeventig dagen later waren het de Serviërs die met honderdduizenden tegelijk op de vlucht sloegen. Nu waren de Albanezen verantwoordelijk voor de gruwelijke slachtingen en brandstichtingen.

De Serviërs vertelden dezelfde verhalen als de Albanezen een paar weken daarvoor. Overal werden de
Serviërs beschouwd als de beulen van de Balkan; zelf zagen ze zich vooral als slachtoffers.

Seierstad volgde veertien Serviërs uit verschillende milieus: aanhangers en tegenstanders van Milosevic, plattelandsbewoners en stedelingen, armen en rijken, boeren en ministers, ouderen en jongeren. Ze wilde achterhalen hoe ze leefden en welke keuzes ze maakten.

Åsne Seierstad (Noorwegen, 1970) versloeg als oorlogscorrespondente de conflicten in Kosovo, Afghanistan en Irak (onder andere voor Trouw en NOVA). De boekhandelaar van Kaboel (2002), over een familie in Afghanistan, werd een internationale bestseller. Van de oorlog in Irak deed Seierstad verslag in Honderd-en-een dag in Bagdad (2003).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Seierstad
Uitgever
De Geus Focus
ISBN
9789044508994
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318