Mensen raken = klanten maken (e-Book)

Differentieer je salesaanpak met het RIO-model

Prijs € 21,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jochen Roef, Jozefien De Feyter

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Klanten eisen vandaag een uiterst gepersonaliseerde en unieke aankoopervaring: ze verlangen vakkundige begeleiding in een aankoopproces dat van a tot z relevant en efficiƫnt is. Maar hoe geef je als verkoper invulling aan die uitdagende verwachting?Het RIO-model klaart voor jou de klus. Het is een methode waarmee je de aankoopvoorkeuren van je gesprekspartner in kaart brengt en exact zicht krijgt op wat nodig is om vertrouwen en samenwerking te laten ontstaan.Mensen raken = klanten maken brengt je tot de kern van het hedendaagse verkopen, maar gaat ook verder. Meer dan klanttypologie, betekent RIO het startpunt van een nieuw salestijdperk waarin waarachtig contact tussen klant en verkoper centraal staat. Integreer je als verkoper de kennis uit dit boek, dan zal niet enkel je omzet stijgen, maar ook je eigenwaarde en de positieve invloed op de mensen om je heen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jochen Roef, Jozefien De Feyter
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401467445
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2020
Bestandsgrootte
5227238 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Klanten eisen vandaag een uiterst gepersonaliseerde en unieke aankoopervaring: ze verlangen vakkundige begeleiding in een aankoopproces dat van a tot z relevant en efficiƫnt is. Maar hoe geef je als verkoper invulling aan die uitdagende verwachting?

Het RIO-model klaart voor jou de klus. Het is een methode waarmee je de aankoopvoorkeuren van je gesprekspartner in kaart brengt en exact zicht krijgt op wat nodig is om vertrouwen en samenwerking te laten ontstaan.

Mensen raken = klanten maken brengt je tot de kern van het hedendaagse verkopen, maar gaat ook verder. Meer dan klanttypologie, betekent RIO het startpunt van een nieuw salestijdperk waarin waarachtig contact tussen klant en verkoper centraal staat. Integreer je als verkoper de kennis uit dit boek, dan zal niet enkel je omzet stijgen, maar ook je eigenwaarde en de positieve invloed op de mensen om je heen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jochen Roef, Jozefien De Feyter
Uitgever
Lannoo Campus
ISBN
9789401467445
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2020
Bestandsgrootte
5227238 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200