Men moet (e-Book)

Biografie van Gerrit Kouwenaar

Prijs € 19,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Arjen Fortuin

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2023 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bij zijn overlijden in 2014 gold Gerrit Kouwenaar als de grand old man van de Nederlandse poëzie: geëerd door zijn collega’s, bekroond met alle belangrijke prijzen en geliefd bij het grote publiek, dat hem in de armen sloot na het verschijnen van zijn laatste bundel totaal witte kamer. Daarin gaf hij vorm aan het verdriet om de dood van zijn echtgenote Paula. Een halve eeuw eerder had Kouwenaar de Nederlandse literatuur al veranderd als een van de Vijftigers. Hij zag als eerste het uitzonderlijke talent van Lucebert, sloot een levenslang verbond met Remco Campert, wierp zich op als theoreticus van de groep en had een centrale rol in de liefdesgeschiedenissen die de onderlinge verhoudingen op de proef stelden. De Tweede Wereldoorlog vormde zijn generatie. Hij zat een halfjaar gevangen wegens publicatie in het illegale tijdschrift Lichting.De biografie van Gerrit Kouwenaar is het verhaal van een levenslang streven naar het volmaakte gedicht, ‘een ding van taal’ waarin uiteindelijk het hele bestaan zit samengebald.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Arjen Fortuin
Uitgever
Querido
ISBN
9789021482958
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2023
Bestandsgrootte
10885900 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
699

Beschrijving

Bij zijn overlijden in 2014 gold Gerrit Kouwenaar als de grand old man van de Nederlandse poëzie: geëerd door zijn collega’s, bekroond met alle belangrijke prijzen en geliefd bij het grote publiek, dat hem in de armen sloot na het verschijnen van zijn laatste bundel totaal witte kamer. Daarin gaf hij vorm aan het verdriet om de dood van zijn echtgenote Paula. Een halve eeuw eerder had Kouwenaar de Nederlandse literatuur al veranderd als een van de Vijftigers. Hij zag als eerste het uitzonderlijke talent van Lucebert, sloot een levenslang verbond met Remco Campert, wierp zich op als theoreticus van de groep en had een centrale rol in de liefdesgeschiedenissen die de onderlinge verhoudingen op de proef stelden. De Tweede Wereldoorlog vormde zijn generatie. Hij zat een halfjaar gevangen wegens publicatie in het illegale tijdschrift Lichting.

De biografie van Gerrit Kouwenaar is het verhaal van een levenslang streven naar het volmaakte gedicht, ‘een ding van taal’ waarin uiteindelijk het hele bestaan zit samengebald.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Arjen Fortuin
Uitgever
Querido
ISBN
9789021482958
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2023
Bestandsgrootte
10885900 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
699