Martin H. (e-Book)

Van politieman tot moordenaar van Klaas Bruinsma

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Vico Olling

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Martin Hoogland begint in 1973 als een van de jongste en meest ambitieuze agenten in Amsterdam. Na goede beoordelingen mag hij naar Bureau Warmoesstraat, maar vanwege wangedrag volgt in 1984 ontslag en sluit Hoogland zich aan bij de Joegoslavische maffia. Hij gebruikt regelmatig veel te veel cocaïne en schiet in 1991 Klaas Bruinsma dood. Martin Hoogland moet twintig jaar de cel in. Als hij in 2004 tijdens zijn resocialiseringstraject naar buiten mag, wordt hij op straat doodgeschoten. Niet eerder werd Hooglands levensverhaal zo uitvoerig beschreven, en dit tegen de achtergrond van de verharding van de softdrugshandel en de opkomst van coke in Nederland. De auteur heeft zich mede gebaseerd op vele gesprekken met (ex-)agenten, criminele collega's en familieleden, onder wie Martin Hooglands zoon. De pers over De Kouwe Ouwe:'Gruwelijk, maar ook smullen. Het overtreft al je verwachtingen.' Eva Jinek'Een standaardwerk in de Nederlandse misdaadgeschiedenis.' Hendrik Jan Korterink'Een boek om van te smullen.' Peter R. de Vries'Het definitieve schrijven over het leven van de criminele godfather Stanley Hillis.' Paul Vugts

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Vico Olling
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046828939
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2021
Bestandsgrootte
5247348 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
298

Beschrijving

Martin Hoogland begint in 1973 als een van de jongste en meest ambitieuze agenten in Amsterdam. Na goede beoordelingen mag hij naar Bureau Warmoesstraat, maar vanwege wangedrag volgt in 1984 ontslag en sluit Hoogland zich aan bij de Joegoslavische maffia. Hij gebruikt regelmatig veel te veel cocaïne en schiet in 1991 Klaas Bruinsma dood. Martin Hoogland moet twintig jaar de cel in. Als hij in 2004 tijdens zijn resocialiseringstraject naar buiten mag, wordt hij op straat doodgeschoten.
Niet eerder werd Hooglands levensverhaal zo uitvoerig beschreven, en dit tegen de achtergrond van de verharding van de softdrugshandel en de opkomst van coke in Nederland. De auteur heeft zich mede gebaseerd op vele gesprekken met (ex-)agenten, criminele collega's en familieleden, onder wie Martin Hooglands zoon.


De pers over De Kouwe Ouwe:

'Gruwelijk, maar ook smullen. Het overtreft al je verwachtingen.' Eva Jinek

'Een standaardwerk in de Nederlandse misdaadgeschiedenis.' Hendrik Jan Korterink

'Een boek om van te smullen.' Peter R. de Vries

'Het definitieve schrijven over het leven van de criminele godfather Stanley Hillis.' Paul Vugts

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Vico Olling
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046828939
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2021
Bestandsgrootte
5247348 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
298