Margje

Prijs € 21,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Jan Siebelink

Hardback | Oktober 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ruben Sievez, de zoon uit Knielen op een bed violen, is in Margje een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton. Daar, in de kelder, vond hij, een jongen nog, op een dag een album met daarin een foto van de oom met een jonge vrouw. In haar herkende Ruben onmiddellijk zijn moeder Margje, die op datzelfde moment boven thee dronk. Zijn leven lang zal Ruben over deze vrouw een onmogelijke droom koesteren. Hield zij immers niet meer van zijn jongere broer Thomas, die rebelleerde tegen zijn door de godsdienst bezeten vader? Hoe graag had Ruben niet de plek van zijn broer ingenomen. In Margje keren we terug naar het gezin Sievez. Maar ditmaal verschuift de blik van vader Hans naar de andere gezinsleden. In een betoverende stijl schetst Siebelink taferelen uit de bewogen geschiedenis van dit gezin - een gezin waar iedereen probeert iemand anders te worden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Siebelink
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023495161
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264

Beschrijving

Ruben Sievez, de zoon uit Knielen op een bed violen, is in Margje een oudere man die gedurende een lange oudejaarsnacht terugkijkt op zijn leven, al dwalend door de leegstaande villa van zijn oom Anton.
Daar, in de kelder, vond hij, een jongen nog, op een dag een album met
daarin een foto van de oom met een jonge vrouw. In haar herkende Ruben onmiddellijk zijn moeder Margje, die op datzelfde moment boven thee dronk. Zijn leven lang zal Ruben over deze vrouw een onmogelijke droom koesteren. Hield zij immers niet meer van zijn jongere broer Thomas, die rebelleerde tegen zijn door de godsdienst bezeten vader? Hoe graag had Ruben niet de plek van zijn broer ingenomen.
In Margje keren we terug naar het gezin Sievez. Maar ditmaal verschuift
de blik van vader Hans naar de andere gezinsleden. In een betoverende stijl schetst Siebelink taferelen uit de bewogen geschiedenis van dit gezin - een gezin waar iedereen probeert iemand anders te worden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Siebelink
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023495161
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
264