Mag het iets meer zijn? (e-Book)

Jongeren over geloven en dromen

Prijs € 10,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Tom Zwaenepoel

EPUB met digitaal watermerk | September 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In dit boek wordt onderzocht welke rol het geloof in het leven van jonge mensen kan spelen. Wie of Wat is God voor hen? Is Hij louter de verpersoonlijking van ethische waarden of is er ook sprake van een persoonlijke Godsrelatie? Hoe staan jongeren tegenover de Bijbelverhalen, het gebed en de Kerk? Welke verwachtingen hebben leerlingen van godsdienstlessen? Beschouwen ze de toenemende aanwezigheid van moslimjongeren als een uitnodiging tot dialoog of als een bedreiging van de eigen identiteit? Hoe kan de Kerk überhaupt het geloof dichter bij de jongeren brengen? Kortom: mag het iets meer zijn?Behalve jongeren komen in dit boek ook volwassenen aan het woord die verbonden zijn met de wereld van opgroeiende jongeren en jong volwassenen. Hilde Crevits, Sven Gatz, Rik Torfs, Anne De Paepe, Lieven Boeve, Raymonda Verdyck, schooldirecties en godsdienstleerkrachten spreken over hun verwachtingen en bezorgdheden. Ook alle Vlaamse bisschoppen, jeugdbewegingen, jongerenpastoraal, geloofsgemeenschappen en vertegenwoordigers van onder meer De Ark Gemeenschap, Estas, Yot, Ode werden gepolst naar hun kijk op jongeren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tom Zwaenepoel
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401454353
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2018
Bestandsgrootte
398103 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

In dit boek wordt onderzocht welke rol het geloof in het leven van jonge mensen kan spelen. Wie of Wat is God voor hen? Is Hij louter de verpersoonlijking van ethische waarden of is er ook sprake van een persoonlijke Godsrelatie? Hoe staan jongeren tegenover de Bijbelverhalen, het gebed en de Kerk? Welke verwachtingen hebben leerlingen van godsdienstlessen? Beschouwen ze de toenemende aanwezigheid van moslimjongeren als een uitnodiging tot dialoog of als een bedreiging van de eigen identiteit? Hoe kan de Kerk überhaupt het geloof dichter bij de jongeren brengen? Kortom: mag het iets meer zijn?

Behalve jongeren komen in dit boek ook volwassenen aan het woord die verbonden zijn met de wereld van opgroeiende jongeren en jong volwassenen. Hilde Crevits, Sven Gatz, Rik Torfs, Anne De Paepe, Lieven Boeve, Raymonda Verdyck, schooldirecties en godsdienstleerkrachten spreken over hun verwachtingen en bezorgdheden. Ook alle Vlaamse bisschoppen, jeugdbewegingen, jongerenpastoraal, geloofsgemeenschappen en vertegenwoordigers van onder meer De Ark Gemeenschap, Estas, Yot, Ode werden gepolst naar hun kijk op jongeren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tom Zwaenepoel
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401454353
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
September 2018
Bestandsgrootte
398103 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256