Lobbyland

De schaduwmachten die ons besturen

Prijs € 24,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Eline Huisman, Ariejan Korteweg

Paperback | Maart 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Elke dag wordt in ons land de politieke besluitvorming beïnvloed door figuren die zichzelf als oliemannetjes van de democratie beschouwen. Vaak zijn het ex-politici, die via ‘de draaideur’ terugkeren op het Binnenhof om namens een bedrijf, een brancheorganisatie of een lobbykantoor invloed uit te oefenen op hun voormalige collega’s. Meer dan vijf jaar geleden brachten Ariejan Korteweg en Eline Huisman in Lobbyland deze schaduwmacht in kaart. In deze geactualiseerde heruitgave wordt de balans opgemaakt. Lobby is sindsdien niet meer van de politieke agenda verdwenen. Integendeel: steeds weer nieuwe schandalen wakkeren de roep om betere regelgeving op dit gebied aan. Maar aan lobbyen worden in Nederland, anders dan in veel andere landen, nog steeds amper grenzen gesteld. ‘Korteweg en Huisman stellen vast dat het lobbycircuit ondoorzichtig is en dat zal blijven.’ – NRC Handelsblad ****

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eline Huisman, Ariejan Korteweg
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044546750
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240

Beschrijving

Elke dag wordt in ons land de politieke besluitvorming beïnvloed door figuren die zichzelf als oliemannetjes van de democratie beschouwen. Vaak zijn het ex-politici, die via ‘de draaideur’ terugkeren op het Binnenhof om namens een bedrijf, een brancheorganisatie of een lobbykantoor invloed uit te oefenen op hun voormalige collega’s.
Meer dan vijf jaar geleden brachten Ariejan Korteweg en Eline Huisman in Lobbyland deze schaduwmacht in kaart. In deze geactualiseerde heruitgave wordt de balans opgemaakt. Lobby is sindsdien niet meer van de politieke agenda verdwenen. Integendeel: steeds weer nieuwe schandalen wakkeren de roep om betere regelgeving op dit gebied aan. Maar aan lobbyen worden in Nederland, anders dan in veel andere landen, nog steeds amper grenzen gesteld.

‘Korteweg en Huisman stellen vast dat het lobbycircuit ondoorzichtig is en dat zal blijven.’ – NRC Handelsblad ****

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eline Huisman, Ariejan Korteweg
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044546750
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
240