Liefde, lust en ellende

Prijs € 7,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Roos Vonk

Hardback | Januari 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Liefde is een onderwerp dat iedereen bezighoudt. Het kan gaan om de jacht op de ware, hevige verliefdheid, bindingsdrang, relatieperikelen, drama's en scènes, de pijn als het uit gaat. Al deze zaken doen het hart sneller kloppen en kunnen de blik danig vernauwen. In dit boek leeft Roos Vonk mee met de lezer die dit alles ervaart - ze heeft het zelf ook allemaal meegemaakt - maar ze laat ook een ruimere blik zien, een knipoog, een lach, een andere wending. Dat heb je nodig in de liefde. Het boek biedt erkenning, eyeopeners en aha-ervaringen. Onderhoudend en humoristisch schrijft Roos Vonk over haar eigen ervaringen, die worden afgewisseld met wetenschappelijk onderzoek over bijvoorbeeld de rol van hormonen, emoties, hunkering, hechtingsproblemen en het single-bestaan. Heftige onderwerpen als onbeantwoorde liefde, scheve relaties en wraak op je ex worden luchthartig beschreven. Ze geeft ook bruikbare tips en aanwijzingen voor mensen die worstelen met hun relatie - bijvoorbeeld over verschillen in seksuele behoefte, prinsessengedrag van vrouwen, slappe-zakken-gedrag van mannen, schoonmoeders, het dilemma tussen blijven of gaan, omgaan met je ex, liefdesverdriet. Een prikkelend boek voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in dat eigenzinnige mysterie, de liefde, waarin we uiteindelijk allemaal ervaringsdeskundige worden - soms onvrijwillig, maar meestal met overgave. Prof.dr. Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is zij freelance trainer, spreker en columnist. Eerder verscheen van haar: Ego's en andere ongemakken, Menselijke gebreken voor gevorderden en De eerste indruk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Roos Vonk
Uitgever
Scriptum
ISBN
9789055942947
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Liefde is een onderwerp dat iedereen bezighoudt. Het kan gaan om de jacht op de ware, hevige verliefdheid, bindingsdrang, relatieperikelen, drama's en scènes, de pijn als het uit gaat. Al deze zaken doen het hart sneller kloppen en kunnen de blik danig vernauwen. In dit boek leeft Roos Vonk mee met de lezer die dit alles ervaart - ze heeft het zelf ook allemaal meegemaakt - maar ze laat ook een ruimere blik zien, een knipoog, een lach, een andere wending. Dat heb je nodig in de liefde.
Het boek biedt erkenning, eyeopeners en aha-ervaringen. Onderhoudend en humoristisch schrijft Roos Vonk over haar eigen ervaringen, die worden afgewisseld met wetenschappelijk onderzoek over bijvoorbeeld de rol van hormonen, emoties, hunkering, hechtingsproblemen en het single-bestaan. Heftige onderwerpen als onbeantwoorde liefde, scheve relaties en wraak op je ex worden luchthartig beschreven. Ze geeft ook bruikbare tips en aanwijzingen voor mensen die worstelen met hun relatie - bijvoorbeeld over verschillen in seksuele behoefte, prinsessengedrag van vrouwen, slappe-zakken-gedrag van mannen, schoonmoeders, het dilemma tussen blijven of gaan, omgaan met je ex, liefdesverdriet.
Een prikkelend boek voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in dat eigenzinnige mysterie, de liefde, waarin we uiteindelijk allemaal ervaringsdeskundige worden - soms onvrijwillig, maar meestal met overgave.

Prof.dr. Roos Vonk is hoogleraar Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is zij freelance trainer, spreker en columnist. Eerder verscheen van haar: Ego's en andere ongemakken, Menselijke gebreken voor gevorderden en De eerste indruk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Roos Vonk
Uitgever
Scriptum
ISBN
9789055942947
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig