Liefde in 1947 (e-Book)

Prijs € 4,49
Download direct dit e-Book

K. Schippers

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2013 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Een liefde in 1947 is een romantische komedie. De moeder van de jonge held is van Italiaanse afkomst. Zij stamt uit een commedia dell'arte-familie. Barpianisten en operettezangers, souffleurs en muzikanten in een circusorkest, dat zijn zijn familieleden. Hij raakt niet vertrouwd met het absolute van een religie, maar met het betrekkelijke dat door kermis- en circusartiesten wordt uitgedragen. Hij verzet zich tegen zijn humoristische jeugd. Hij zoekt naar dingen die niet komiek kunnen worden gemaakt: marmer, kastanjes, de wind en de wadden. Hij wordt koning van een rijk dat niet door humor kan worden aangetast. Tot hij in 1947 verliefd wordt op een meisje dat vijf jaar ouder is dan hij, vlak nadat hij de grootsheid van de wadden heeft ontdekt. Door dat leeftijdsverschil is het onmogelijk dat hij haar ooit zal veroveren. Hij is elf jaar, zij zestien. Maar om haar te bereiken probeert hij alle variété-trucs te gebruiken die hij door zijn afkomst kent en die hij ten slotte zelf moet verzinnen. Het is de oude geschiedenis van Harlekijn en Columbine.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
K. Schippers
Uitgever
Querido
ISBN
9789021445571
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2013
Bestandsgrootte
850132 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212

Beschrijving

Een liefde in 1947 is een romantische komedie. De moeder van de jonge held is van Italiaanse afkomst. Zij stamt uit een commedia dell'arte-familie. Barpianisten en operettezangers, souffleurs en muzikanten in een circusorkest, dat zijn zijn familieleden. Hij raakt niet vertrouwd met het absolute van een religie, maar met het betrekkelijke dat door kermis- en circusartiesten wordt uitgedragen. Hij verzet zich tegen zijn humoristische jeugd. Hij zoekt naar dingen die niet komiek kunnen worden gemaakt: marmer, kastanjes, de wind en de wadden. Hij wordt koning van een rijk dat niet door humor kan worden aangetast.
Tot hij in 1947 verliefd wordt op een meisje dat vijf jaar ouder is dan hij, vlak nadat hij de grootsheid van de wadden heeft ontdekt. Door dat leeftijdsverschil is het onmogelijk dat hij haar ooit zal veroveren. Hij is elf jaar, zij zestien. Maar om haar te bereiken probeert hij alle variété-trucs te gebruiken die hij door zijn afkomst kent en die hij ten slotte zelf moet verzinnen. Het is de oude geschiedenis van Harlekijn en Columbine.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
K. Schippers
Uitgever
Querido
ISBN
9789021445571
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2013
Bestandsgrootte
850132 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
212