Liberalisme (e-Book)

het verhaal van een idee

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Edmund Fawcett

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De liberale traditie heeft de Europese en Amerikaanse geschiedenis van de afgelopen tweehonderd jaar sterk beïnvloed. Maar wat het begrip `liberalisme precies inhoudt, daarover verschillen de meningen sterk. Edmund Fawcett, politiek journalist bij The Economist, gaat terug naar het begin. Hij vertelt het fascinerende verhaal van de geboorte van het liberalisme in de jaren 1830, de hoogdagen na 1945 en de politieke impasse vandaag. Fawcett bespreekt zowel de traditioneel geciteerde denkers, Mill, Berlin, Hayek, als de minder bekende grondleggers van het liberale gedachtegoed. Hij legt overzichtelijk uit hoe twintigste-eeuwse politieke leiders als Roosevelt, Brandt en Kohl deze ideeën gebruikten om de uitdagingen van hun tijd het hoofd te bieden.In Liberalisme wil Fawcett bovenal tonen wat liberalen wereldwijd bindt: verzet tegen de gevestigde macht, geloof in sociale vooruitgang, respect voor de keuzes van mensen, en het besef dat belangen en overtuigingen altijd zullen botsen. Zijn boek is een ware eyeopener voor wie dacht het liberalisme te kennen, en is voorzien van een nawoord door Dirk Verhofstadt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Edmund Fawcett
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460423956
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2015
Bestandsgrootte
1063107 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
507

Beschrijving

De liberale traditie heeft de Europese en Amerikaanse geschiedenis van de afgelopen tweehonderd jaar sterk beïnvloed. Maar wat het begrip `liberalisme precies inhoudt, daarover verschillen de meningen sterk. Edmund Fawcett, politiek journalist bij The Economist, gaat terug naar het begin. Hij vertelt het fascinerende verhaal van de geboorte van het liberalisme in de jaren 1830, de hoogdagen na 1945 en de politieke impasse vandaag. Fawcett bespreekt zowel de traditioneel geciteerde denkers, Mill, Berlin, Hayek, als de minder bekende grondleggers van het liberale gedachtegoed. Hij legt overzichtelijk uit hoe twintigste-eeuwse politieke leiders als Roosevelt, Brandt en Kohl deze ideeën gebruikten om de uitdagingen van hun tijd het hoofd te bieden.

In Liberalisme wil Fawcett bovenal tonen wat liberalen wereldwijd bindt: verzet tegen de gevestigde macht, geloof in sociale vooruitgang, respect voor de keuzes van mensen, en het besef dat belangen en overtuigingen altijd zullen botsen. Zijn boek is een ware eyeopener voor wie dacht het liberalisme te kennen, en is voorzien van een nawoord door Dirk Verhofstadt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Edmund Fawcett
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460423956
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2015
Bestandsgrootte
1063107 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
507