Levende beelden

kunst werken en kijken

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Paperback | Februari 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In 'Levende beelden' ontmoeten we onder andere toeschouwers uit het oude Griekenland die het bed wilden delen met Praxiteles’ beeld van Afrodite, en een Venetiaanse aristocraat die dagelijkse gesprekken voerde met het portret van zijn geliefde. In alle gevallen die in deze bundel aan bod komen reconstrueren de auteurs hoe toeschouwers en tijdgenoten duiding gaven aan dergelijk gedrag. Zij hanteren daarbij hedendaagse inzichten uit de antropologie en psychologie om te begrijpen waar de verleiding vandaan komt om leven, persoonlijkheid en kracht toe te kennen aan levenloze voorwerpen. Prof.dr Caroline van Eck is hoogleraar Architectuurgeschiedenis aan de Universiteit Leiden Dr. Stijn Bussels is research fellow aan de Universiteit Leiden/NWO en docent aan de Universiteit Groningen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789087281113
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128

Beschrijving

In 'Levende beelden' ontmoeten we onder andere toeschouwers uit het oude Griekenland die het bed wilden delen met Praxiteles’ beeld van Afrodite, en een Venetiaanse aristocraat die dagelijkse gesprekken voerde met het portret van zijn geliefde.

In alle gevallen die in deze bundel aan bod komen reconstrueren de auteurs hoe toeschouwers en tijdgenoten duiding gaven aan dergelijk gedrag. Zij hanteren daarbij hedendaagse inzichten uit de antropologie en psychologie om te begrijpen waar de verleiding vandaan komt om leven, persoonlijkheid en kracht toe te kennen aan levenloze voorwerpen.

Prof.dr Caroline van Eck is hoogleraar Architectuurgeschiedenis aan de Universiteit Leiden Dr. Stijn Bussels is research fellow aan de Universiteit Leiden/NWO en docent aan de Universiteit Groningen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789087281113
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
128