Latijn (e-Book)

cultuurgeschiedenis van een wereldtaal

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Jan Bloemendal

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het Latijn is eeuwenlang voertaal geweest, eerst van een groepje boeren in en rond Rome, later van een heel wereldrijk, van de kerk en van literatuur en wetenschap. Hoe komt het dat de taal het zo lang, ruwweg van 750 vóór tot 1750 ná Christus, heeft volgehouden, en hoe konden op een gegeven moment volkstalen het Latijn verdringen? In dit boek zoekt Jan Bloemendal naar antwoorden op die vragen. Zijn zoektocht voert langs culturen en tijden die met het Latijn verbonden waren zoals de klassieke cultuur van de oudheid, de Karolingische cultuur in de middeleeuwen en de humanistische cultuur van de renaissance, langs schrijvers, denkers en kerkvaders, langs docenten, monniken en kopiisten, en langs wetenschappers, reizigers en kunstenaars. Er rijst een beeld op dat Latijn van wezenlijk belang is voor de cultuurgeschiedenis van Europa. Onmisbaar voor elke gymnasiast of leerling Latijn, voor studenten letteren, theologie en geschiedenis, en voor iedereen met interesse voor de taal of voor de cultuur van Europa.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Bloemendal
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025302474
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2016
Bestandsgrootte
1994080 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
197

Beschrijving

Het Latijn is eeuwenlang voertaal geweest, eerst van een groepje boeren in en rond Rome, later van een heel wereldrijk, van de kerk en van literatuur en wetenschap. Hoe komt het dat de taal het zo lang, ruwweg van 750 vóór tot 1750 ná Christus, heeft volgehouden, en hoe konden op een gegeven moment volkstalen het Latijn verdringen? In dit boek zoekt Jan Bloemendal naar antwoorden op die vragen.
Zijn zoektocht voert langs culturen en tijden die met het Latijn verbonden waren zoals de klassieke cultuur van de oudheid, de Karolingische cultuur in de middeleeuwen en de humanistische cultuur van de renaissance, langs schrijvers, denkers en kerkvaders, langs docenten, monniken en kopiisten, en langs wetenschappers, reizigers en kunstenaars. Er rijst een beeld op dat Latijn van wezenlijk belang is voor de cultuurgeschiedenis van Europa.
Onmisbaar voor elke gymnasiast of leerling Latijn, voor studenten letteren, theologie en geschiedenis, en voor iedereen met interesse voor de taal of voor de cultuur van Europa.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Bloemendal
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025302474
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2016
Bestandsgrootte
1994080 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
197