Langs de muur van Trump (e-Book)

Van Harlingen naar Tijuana

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Edwin Timmer

EPUB met digitaal watermerk | November 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Uit fascinerende ontmoetingen met migranten, paters, verslaafden, veeboeren en grensbewakers schetst Edwin Timmer de schokkende realiteit uit een gebied in de greep van drugshandel, straffeloosheid en een vaak corrupte overheid, waar kwetsbare individuen ieder hun eigen weg zoeken naar een beter leven. Is de muur een oplossing voor de problemen? Donald Trump doet graag alsof Mexico en de Verenigde Staten met de rug naar elkaar toe staan. Dat er een oorlogsachtige sfeer heerst, en dat er in elke illegale migrant een crimineel of een verkrachter schuilt. Waar komt die eenzijdige retoriek toch vandaan en schuilt er ook maar enige waarheid in? Een reis van Harlingen naar Tijuana, van de Golf van Mexico naar de Pacifische kust, toont een zeer divers landschap, vol boeiende persoonlijkheden, imposante natuur en een gemengde cultuur met een zeer grote wederzijdse economische afhankelijkheid. Ondanks die moderne integratie ligt het oude wetteloze Wilde Westen telkens dreigend op de loer.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Edwin Timmer
Uitgever
Volt
ISBN
9789021409160
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2018
Bestandsgrootte
1344790 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244

Beschrijving

Uit fascinerende ontmoetingen met migranten, paters, verslaafden, veeboeren en grensbewakers schetst Edwin Timmer de schokkende realiteit uit een gebied in de greep van drugshandel, straffeloosheid en een vaak corrupte overheid, waar kwetsbare individuen ieder hun eigen weg zoeken naar een beter leven. Is de muur een oplossing voor de problemen?

Donald Trump doet graag alsof Mexico en de Verenigde Staten met de rug naar elkaar toe staan. Dat er een oorlogsachtige sfeer heerst, en dat er in elke illegale migrant een crimineel of een verkrachter schuilt. Waar komt die eenzijdige retoriek toch vandaan en schuilt er ook maar enige waarheid in?

Een reis van Harlingen naar Tijuana, van de Golf van Mexico naar de Pacifische kust, toont een zeer divers landschap, vol boeiende persoonlijkheden, imposante natuur en een gemengde cultuur met een zeer grote wederzijdse economische afhankelijkheid. Ondanks die moderne integratie ligt het oude wetteloze Wilde Westen telkens dreigend op de loer.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Edwin Timmer
Uitgever
Volt
ISBN
9789021409160
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2018
Bestandsgrootte
1344790 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
244