Korte geschiedenis van Rome (e-Book)

Een historisch overzicht

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Eutropius

EPUB met digitaal watermerk | December 2019 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Romulus en Remus, de Punische oorlogen, Caesar en Augustus. De gevaarlijke crisis van de derde eeuw en de glorierijke tijd van Constantijn: Romes geschiedenis kent vele pieken en dalen. Ze staan allemaal bij elkaar in het werk van Eutropius. Deze vierde-eeuwse schrijver biedt zijn lezers een handzaam overzicht van de Romeinse historie. Alles wat een echte Romein wil weten staat erin: namen van grote mannen en veldslagen, legendarische nederlagen en zeges. En natuurlijk de voortdurende conflicten en strijd om de troon in Rome tegenover veroveringen in verre provincies. Zijn boek laat zien hoe de oude Romeinen zelf hun verleden bezagen. Ruim duizend jaar boeiende geschiedenis in tien kraakhelder geschreven hoofdstukken. Een crash course Romeinse geschiedenis uit de vierde eeuw. Deze eerste Nederlandse vertaling van Eutropius sinds 1664 is voorzien van een uitvoerige historische index door Jona Lendering.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Eutropius
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025310851
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2019
Bestandsgrootte
2031468 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
106

Beschrijving

Romulus en Remus, de Punische oorlogen, Caesar en Augustus. De gevaarlijke crisis van de derde eeuw en de glorierijke tijd van Constantijn: Romes geschiedenis kent vele pieken en dalen. Ze staan allemaal bij elkaar in het werk van Eutropius.
Deze vierde-eeuwse schrijver biedt zijn lezers een handzaam overzicht van de Romeinse historie. Alles wat een echte Romein wil weten staat erin: namen van grote mannen en veldslagen, legendarische nederlagen en zeges. En natuurlijk de voortdurende conflicten en strijd om de troon in Rome tegenover veroveringen in verre provincies.
Zijn boek laat zien hoe de oude Romeinen zelf hun verleden bezagen. Ruim duizend jaar boeiende geschiedenis in tien kraakhelder geschreven hoofdstukken. Een crash course Romeinse geschiedenis uit de vierde eeuw.
Deze eerste Nederlandse vertaling van Eutropius sinds 1664 is voorzien van een uitvoerige historische index door Jona Lendering.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Eutropius
Uitgever
Athenaeum
ISBN
9789025310851
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2019
Bestandsgrootte
2031468 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
106