Koningen, kruisvaarders en kaliefen (e-Book)

geloof, macht en geweld ten tijde van de kruistochten en de jihad

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Brian A. Catlos

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2015 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

De jihad lijkt in het hedendaagse Midden-Oosten weer helemaal terug te zijn. Dat hoeft niet te verbazen, zeggen velen, want godsdienstoorlogen waren er al in de vroege middeleeuwen. Ook toen dreef het geloof in God, Allah of Jahweh volkeren tot gruwelijke daden. Maar is dat wel echt zo?   In Koningen, kruisvaarders en kaliefen zetten we voet aan wal in het Middellandse Zeegebied van de elfde eeuw, vlak voor de Eerste Kruistocht. Historicus Brian A. Catlos beschrijft levendig de tactische manoeuvres, de godsdienstige disputen en de kleurrijke figuren van die tijd. Zijn verrassende conclusie: religieus extremisme was destijds niet zo belangrijk als tegenwoordig wordt verkondigd. Net als vandaag werd politiek bedreven op basis van eigenbelang, persoonlijkheid en ideologie. Contacten tussen de verschillende religies verliepen meestal vreedzaam en de ontmoeting tussen het christendom en de veel verfijndere islam legde zelfs de basis voor het moderne denken.   Koningen, kruisvaarders en kaliefen is unieke geschiedschrijving die een verfrissende kijk biedt op begrippen als geloof en macht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Brian A. Catlos
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460423970
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2015
Bestandsgrootte
2118202 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400

Beschrijving

De jihad lijkt in het hedendaagse Midden-Oosten weer helemaal terug te zijn. Dat hoeft niet te verbazen, zeggen velen, want godsdienstoorlogen waren er al in de vroege middeleeuwen. Ook toen dreef het geloof in God, Allah of Jahweh volkeren tot gruwelijke daden. Maar is dat wel echt zo?  

In Koningen, kruisvaarders en kaliefen zetten we voet aan wal in het Middellandse Zeegebied van de elfde eeuw, vlak voor de Eerste Kruistocht. Historicus Brian A. Catlos beschrijft levendig de tactische manoeuvres, de godsdienstige disputen en de kleurrijke figuren van die tijd. Zijn verrassende conclusie: religieus extremisme was destijds niet zo belangrijk als tegenwoordig wordt verkondigd. Net als vandaag werd politiek bedreven op basis van eigenbelang, persoonlijkheid en ideologie. Contacten tussen de verschillende religies verliepen meestal vreedzaam en de ontmoeting tussen het christendom en de veel verfijndere islam legde zelfs de basis voor het moderne denken.  

Koningen, kruisvaarders en kaliefen is unieke geschiedschrijving die een verfrissende kijk biedt op begrippen als geloof en macht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Brian A. Catlos
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460423970
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2015
Bestandsgrootte
2118202 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
400