Klem

Prijs € 9,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Frank van Zwol

Paperback | Mei 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een drie maanden durende expeditie in Canada van wildernisgids en auteur Frank van Zwol is vorig jaar niet alleen uitgelopen op een ware overlevingstocht, het leverde ook inspiratie op voor het schrijven van een nieuwe thriller: Klem.Klem gaat over Roy Thorsen, een gedesillusioneerde bankier die twaalf jaar lang ondergedoken leeft in de Canadese wildernis. Op zekere dag blijkt zijn blokhut op het tracé van een geplande gasleiding te liggen. De aanleg van de leiding wordt gesaboteerd en Thorsen lijkt de aangewezen verdachte. Hij raakt niet alleen in conflict met de Canadese Mounted Police en personeel van de gasleiding, maar vooral met zichzelf en zijn verleden. Wat volgt is een zinderend avontuur in de wildernis.Eerder gebruikte Van Zwol zijn expeditie over de Groenlandse ijskap en een vermiste Amerikaanse kernbom als inspiratie voor een thriller: Het Thule-incident (ISBN 978 90 6112 609 6), dat prompt genomineerd werd voor de Schaduwprijs 2010, voor het beste thrillerdebuut van dat jaar.Op zoek naar inspiratie voor een volgend spannend boek maakte hij vorige zomer een tocht van ruim 1300 kilometer te voet en per kano dwars door de ruige Yukon Territories in Canada. Samen met echtgenote Jolanda Linschooten en hun husky Herschel trok hij in het voetspoor van de goudzoekers van de Goldrush in 1898 over de Chilkoot Pass en per kano over de Yukon River naar het goudzoekersplaatsje Dawson City. Hier begon het zwaarste deel van de tocht, te voet door de Ogilvie Mountains. Door aanhoudende zware neerslag veranderden beekjes in woest kolkende rivieren die hen tot grote omwegen dwongen door het onherbergzame terrein. Hierdoor kwamen ze ver achter op hun schema en moesten ze twee weken zien te overleven op wat in de natuur voorhanden was. Zo zaten ze letterlijk klem in de wildernis. Uiteindelijk wisten ze een verlaten airstrip te bereiken waarvandaan ze met een klein vliegtuigje terug konden komen naar de bewoonde wereld. Weliswaar kilo's lichter, maar genoeg spannende ervaringen rijker om een nieuwe thriller te schrijven. Van Zwol gebruikte zijn kennis van de wildernis en de indiaanse cultuur, opgedaan tijdens deze drie maanden durende expeditie en de eerder in Canada gevolgde gidsenopleiding, als achtergrond voor zijn nieuwe thriller.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frank van Zwol
Uitgever
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789061126560
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
302

Beschrijving

Een drie maanden durende expeditie in Canada van wildernisgids en auteur Frank van Zwol is vorig jaar niet alleen uitgelopen op een ware overlevingstocht, het leverde ook inspiratie op voor het schrijven van een nieuwe thriller: Klem.

Klem gaat over Roy Thorsen, een gedesillusioneerde bankier die twaalf jaar lang ondergedoken leeft in de Canadese wildernis. Op zekere dag blijkt zijn blokhut op het tracé van een geplande gasleiding te liggen. De aanleg van de leiding wordt gesaboteerd en Thorsen lijkt de aangewezen verdachte. Hij raakt niet alleen in conflict met de Canadese Mounted Police en personeel van de gasleiding, maar vooral met zichzelf en zijn verleden. Wat volgt is een zinderend avontuur in de wildernis.


Eerder gebruikte Van Zwol zijn expeditie over de Groenlandse ijskap en een vermiste Amerikaanse kernbom als inspiratie voor een thriller: Het Thule-incident (ISBN 978 90 6112 609 6), dat prompt genomineerd werd voor de Schaduwprijs 2010, voor het beste thrillerdebuut van dat jaar.

Op zoek naar inspiratie voor een volgend spannend boek maakte hij vorige zomer een tocht van ruim 1300 kilometer te voet en per kano dwars door de ruige Yukon Territories in Canada. Samen met echtgenote Jolanda Linschooten en hun husky Herschel trok hij in het voetspoor van de goudzoekers van de Goldrush in 1898 over de Chilkoot Pass en per kano over de Yukon River naar het goudzoekersplaatsje Dawson City.

Hier begon het zwaarste deel van de tocht, te voet door de Ogilvie Mountains. Door aanhoudende zware neerslag veranderden beekjes in woest kolkende rivieren die hen tot grote omwegen dwongen door het onherbergzame terrein. Hierdoor kwamen ze ver achter op hun schema en moesten ze twee weken zien te overleven op wat in de natuur voorhanden was. Zo zaten ze letterlijk klem in de wildernis. Uiteindelijk wisten ze een verlaten airstrip te bereiken waarvandaan ze met een klein vliegtuigje terug konden komen naar de bewoonde wereld. Weliswaar kilo's lichter, maar genoeg spannende ervaringen rijker om een nieuwe thriller te schrijven.

Van Zwol gebruikte zijn kennis van de wildernis en de indiaanse cultuur, opgedaan tijdens deze drie maanden durende expeditie en de eerder in Canada gevolgde gidsenopleiding, als achtergrond voor zijn nieuwe thriller.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frank van Zwol
Uitgever
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789061126560
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
302