Kleine filosofie van het ouder worden (e-Book)

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Wilhelm Schmid

EPUB met digitaal watermerk | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Werkt mijn geheugen nog optimaal? Hoeveel jaar heb ik nog? Het zijn vragen die naar men ouder wordt steeds meer de gedachten gaan bepalen. Levenskunstfilosoof en bestsellerauteur Wilhelm Schmid stelt daar gelatenheid tegenover, een houding die het ouder worden draaglijker maakt. In een tijd waarin sterk de nadruk ligt op wat je op zekere leeftijd allemaal nog kan en zou moeten kunnen, hekelt de auteur deze ideologie van de eeuwige jeugd: men moet niet altijd maar alles willen beïnvloeden, maar juist sommige dingen op hun beloop laten. In een krachtig pleidooi behandelt Schmid alle aspecten van het ouder worden: de rol van vriendschap en liefde, de omgang met lust en verlangen, het belang van gewoonten en het zicht op de dood. Overtuigend en wijs laat hij zien dat gelatenheid kracht ademt niet alleen als men ouder wordt, maar eigenlijk in elke levensfase.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Wilhelm Schmid
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023498513
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
936801 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
63

Beschrijving

Werkt mijn geheugen nog optimaal? Hoeveel jaar heb ik nog? Het zijn vragen die naar men ouder wordt steeds meer de gedachten gaan bepalen. Levenskunstfilosoof en bestsellerauteur Wilhelm Schmid stelt daar gelatenheid tegenover, een houding die het ouder worden draaglijker maakt. In een tijd waarin sterk de nadruk ligt op wat je op zekere leeftijd allemaal nog kan en zou moeten kunnen, hekelt de auteur deze ideologie van de eeuwige jeugd: men moet niet altijd maar alles willen beïnvloeden, maar juist sommige dingen op hun beloop laten.
In een krachtig pleidooi behandelt Schmid alle aspecten van het ouder worden: de rol van vriendschap en liefde, de omgang met lust en verlangen, het belang van gewoonten en het zicht op de dood. Overtuigend en wijs laat hij zien dat gelatenheid kracht ademt niet alleen als men ouder wordt, maar eigenlijk in elke levensfase.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Wilhelm Schmid
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023498513
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
936801 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
63