Kiendops oorlog (e-Book)

Prijs € 10,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Janneke Holwarda

EPUB met digitaal watermerk | November 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het is 1944. Willem, die thuis Kiendop wordt genoemd, woont in een volkswijk in Arnhem. Hij is veertien jaar oud, een nakomertje in een gezin met twee oudere broers en een zus. Zijn oudste broer heeft hij al vier jaar niet gezien, want die voer op zee toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Wanneer de Slag om Arnhem begint, moet hij halsoverkop met zijn ouders huis en stad verlaten. Zijn moeder beweert dat het voor hooguit een weekje zal zijn, maar zijn vader en hij vermoeden dat het wel eens langer kan gaan duren. Er breekt een periode aan van ingrijpende gebeurtenissen die de restvan zijn leven zullen bepalen. Als hij uiteindelijk terugkeert naar de ruïnes van hun huis is hij vijftien en volwassen.Een verrassend vertelde coming-of-ageroman, die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van jazzmusicus Willem Reinen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Janneke Holwarda
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028450912
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2020
Bestandsgrootte
353867 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Het is 1944. Willem, die thuis Kiendop wordt genoemd, woont in een volkswijk in Arnhem. Hij is veertien jaar oud, een nakomertje in een gezin met twee oudere broers en een zus. Zijn oudste broer heeft hij al vier jaar niet gezien, want die voer op zee toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Wanneer de Slag om Arnhem begint, moet hij halsoverkop met zijn ouders huis en stad verlaten. Zijn moeder beweert dat het voor hooguit een weekje zal zijn, maar zijn vader en hij vermoeden dat het wel eens langer kan gaan duren. Er breekt een periode aan van ingrijpende gebeurtenissen die de rest
van zijn leven zullen bepalen. Als hij uiteindelijk terugkeert naar de ruïnes van hun huis is hij vijftien en volwassen.
Een verrassend vertelde coming-of-ageroman, die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van jazzmusicus Willem Reinen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Janneke Holwarda
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028450912
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2020
Bestandsgrootte
353867 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208