Keerpunten (e-Book)

momenten van waarheid in de natuurwetenschap

Prijs € 10,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Sander Bais

Adobe PDF | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Na 'De natuurwetten' en 'De sublieme eenvoud van relativiteit' is Sander Bais terug. Ook verkrijgbaar in het Engels, 9789089641489 'One Nature One Science'In 'Keerpunten' geeft hij een glashelder overzicht van de belangrijkste keerpunten in de natuur wetenschappen. Dit keer gaat hij niet zozeer in op het technische aspect, maar op de culturele dimensies van wetenschap en de grote veranderingen die deze teweeg hebben gebracht in ons besef van de kosmos en onze plek daarin als verstandelijke wezens. Zo heeft de wetenschap ons bevrijd van de collectieve mythes die onze geest ketenden.Sander bais is een vooraanstaand theoretisch natuurkundige aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn bijzondere talent om complexe vraagstukken terug te brengen tot de essentie stelt hem in staat om de boodschap van de wetenschap voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sander Bais
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789048511181
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
3453289 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Na 'De natuurwetten' en 'De sublieme eenvoud van relativiteit' is Sander Bais terug.

Ook verkrijgbaar in het Engels, 9789089641489 'One Nature One Science'

In 'Keerpunten' geeft hij een glashelder overzicht van de belangrijkste keerpunten in de natuur wetenschappen. Dit keer gaat hij niet zozeer in op het technische aspect, maar op de culturele dimensies van wetenschap en de grote veranderingen die deze teweeg hebben gebracht in ons besef van de kosmos en onze plek daarin als verstandelijke wezens. Zo heeft de wetenschap ons bevrijd van de collectieve mythes die onze geest ketenden.

Sander bais is een vooraanstaand theoretisch natuurkundige aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn bijzondere talent om complexe vraagstukken terug te brengen tot de essentie stelt hem in staat om de boodschap van de wetenschap voor een breed publiek toegankelijk te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sander Bais
Uitgever
AUP Algemeen
ISBN
9789048511181
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
3453289 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig