Kamp (e-Book)

Prijs € 12,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Angela Rohr

EPUB met digitaal watermerk | December 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Autobiografische roman over de Goelagarchipel Als een jonge vrouw in 1942 naar een kamp van de goelag gebracht wordt, komt ze terecht in een wereld die losstaat van alle normaliteit. Van nu af aan is rechteloosheid de enige wet. Ze gaat als arts in de lazaretten werken, bijna zonder medicijnen of bruikbare instrumenten. Ze is evenzeer aan kou en honger uitgeleverd als aan de genadeloze kamphiërarchie. Als ze haar volledig ongerechtvaardigde straf heeft uitgezeten wacht haar de ‘eeuwige verbanning’, een andere vorm van onvrijheid, niet minder ontmoedigend en gevaarlijk. Door middel van koele, scherpe observaties schetst Angela Rohr een genadeloos portret van het goelagsysteem, waarin sommigen ondanks alles hun menselijkheid weten te behouden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Angela Rohr
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029510721
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2016
Bestandsgrootte
1861264 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
273

Beschrijving

Autobiografische roman over de Goelagarchipel

Als een jonge vrouw in 1942 naar een kamp van de goelag gebracht wordt, komt ze terecht in een wereld die losstaat van alle normaliteit. Van nu af aan is rechteloosheid de enige wet. Ze gaat als arts in de lazaretten werken, bijna zonder medicijnen of bruikbare instrumenten. Ze is evenzeer aan kou en honger uitgeleverd als aan de genadeloze kamphiërarchie. Als ze haar volledig ongerechtvaardigde straf heeft uitgezeten wacht haar de ‘eeuwige verbanning’, een andere vorm van onvrijheid, niet minder ontmoedigend en gevaarlijk.
Door middel van koele, scherpe observaties schetst Angela Rohr een genadeloos portret van het goelagsysteem, waarin sommigen ondanks alles hun menselijkheid weten te behouden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Angela Rohr
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029510721
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2016
Bestandsgrootte
1861264 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
273