Jordanië

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Mariette van Beek, Mariëtte van Beek, Ineke de Haan

Paperback | November 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jordanië was al heel lang een vakantiebestemming van de eerste orde, maar verandert nu ook nog eens in snel tempo. Mede dank zij de onvermoeibare inzet van het populaire koningspaar verbetert de toeristische infrastructuur voortdurend – terecht, want Jordanië is niet al te groot en goed te bereizen, zodat je in acht dagen een complete rondtocht kunt maken. En er zijn natuurlijk hoogtepunten te over! Petra, ‘the rose-red city half as old as time’, is een absolute trekpleister en op zichzelf al de reis waard. Lawrence of Arabia, onsterfelijk geworden door de gelijknamige speelfilm, is de historische held bij uitstek, wiens schim nog steeds rondwaart door het spectaculaire woestijnlandschap van Wadi Rum. De hoofdstad Amman, die steeds verder uitdijt (niet alleen geografisch, maar ook cultureel), verbaast de bezoeker met zijn moderne architectuur en hippe nachtleven. En voor wie wat meer vrije tijd heeft, zijn er gebieden die sportieve uitdagingen bieden, zoals de kusten van de Golf van Aqaba, waar je kunt duiken en snorkelen boven kleurige koraalriffen. Ten slotte is er toenemende aandacht voor de bijbelse aspecten, wat Jordanië al de bijnaam ‘het andere Heilige Land’ heeft opgeleverd.Auteur en journalist Mariëtte van Beek studeerde Arabische taal- en letterkunde, woonde en werkte in Marokko en bereisde jarenlang het Nabije Oosten. Zij deed studie naar de orale overlevering van islamitische heiligenverhalen en schreef bovendien de Dominicus Stedengids Marrakech. Ineke de Haan, klassiek archeoloog, schreef al eerder de reisgids Syrië en Jordanië in de Dominicus-reeks. De twee auteurs bereiden inmiddels ook een nieuwe Syrië-gids voor.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Mariette van Beek, Mariëtte van Beek, Ineke de Haan
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025740986
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255

Beschrijving

Jordanië was al heel lang een vakantiebestemming van de eerste orde, maar verandert nu ook nog eens in snel tempo. Mede dank zij de onvermoeibare inzet van het populaire koningspaar verbetert de toeristische infrastructuur voortdurend – terecht, want Jordanië is niet al te groot en goed te bereizen, zodat je in acht dagen een complete rondtocht kunt maken. En er zijn natuurlijk hoogtepunten te over! Petra, ‘the rose-red city half as old as time’, is een absolute trekpleister en op zichzelf al de reis waard. Lawrence of Arabia, onsterfelijk geworden door de gelijknamige speelfilm, is de historische held bij uitstek, wiens schim nog steeds rondwaart door het spectaculaire woestijnlandschap van Wadi Rum. De hoofdstad Amman, die steeds verder uitdijt (niet alleen geografisch, maar ook cultureel), verbaast de bezoeker met zijn moderne architectuur en hippe nachtleven. En voor wie wat meer vrije tijd heeft, zijn er gebieden die sportieve uitdagingen bieden, zoals de kusten van de Golf van Aqaba, waar je kunt duiken en snorkelen boven kleurige koraalriffen. Ten slotte is er toenemende aandacht voor de bijbelse aspecten, wat Jordanië al de bijnaam ‘het andere Heilige Land’ heeft opgeleverd.

Auteur en journalist Mariëtte van Beek studeerde Arabische taal- en letterkunde, woonde en werkte in Marokko en bereisde jarenlang het Nabije Oosten. Zij deed studie naar de orale overlevering van islamitische heiligenverhalen en schreef bovendien de Dominicus Stedengids Marrakech. Ineke de Haan, klassiek archeoloog, schreef al eerder de reisgids Syrië en Jordanië in de Dominicus-reeks. De twee auteurs bereiden inmiddels ook een nieuwe Syrië-gids voor.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Mariette van Beek, Mariëtte van Beek, Ineke de Haan
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025740986
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2010
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
255