Jeugd in opstand (e-Book)

De dwarse leeslijst

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book

Basje Boer

EPUB | April 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Met essays van onder anderen Marja Pruis, Xandra Schutte, Rasit Elibol, Joost de Vries, Iduna Paalman, Christiaan Weijts, Lotfi El Hamidi, Emma van Meyeren en Charlotte Remarque. Antihelden en stille dwarsliggers, regelbrekers en weglopers, rebels without a cause en politieke pioniers: iedere generatie brengt weer nieuwe schrijvers die zich afzetten tegen de generatie voor hen. Ze staan op tegen een verstikkend keurslijf, breken met traditie of verzetten zich tegen de afschuwelijke gedachte dat iedereen uiteindelijk in zijn ouders verandert. Personages worden met bombarie van school getrapt, zoals Holden Caulfield, of ze veroordelen hun ouders juist in stilte, zoals Frits van Egters. Ze worstelen met religie, zoals in de debuutromans van James Baldwin en James Joyce, of verzetten zich tegen racisme, zoals in die van Simone Atangana Bekono en Natasha Brown. Samen met haar collega's van De Groene Amsterdammer stelde schrijver Basje Boer een nieuwe dwarse leeslijst samen, met essays over twintig debuutromans en drie doorbraakromans waarin de jeugd in opstand komt, van Goethe tot Lale Gül. Voor boomers, millennials en alle rebellen van nu.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Basje Boer
Uitgever
Das Mag Uitgeverij B.V.
ISBN
9789493248397
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
April 2022
Bestandsgrootte
839336 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
148

Beschrijving

Met essays van onder anderen Marja Pruis, Xandra Schutte, Rasit Elibol, Joost de Vries, Iduna Paalman, Christiaan Weijts, Lotfi El Hamidi, Emma van Meyeren en Charlotte Remarque.

Antihelden en stille dwarsliggers, regelbrekers en weglopers, rebels without a cause en politieke pioniers: iedere generatie brengt weer nieuwe schrijvers die zich afzetten tegen de generatie voor hen. Ze staan op tegen een verstikkend keurslijf, breken met traditie of verzetten zich tegen de afschuwelijke gedachte dat iedereen uiteindelijk in zijn ouders verandert. Personages worden met bombarie van school getrapt, zoals Holden Caulfield, of ze veroordelen hun ouders juist in stilte, zoals Frits van Egters. Ze worstelen met religie, zoals in de debuutromans van James Baldwin en James Joyce, of verzetten zich tegen racisme, zoals in die van Simone Atangana Bekono en Natasha Brown.

Samen met haar collega's van De Groene Amsterdammer stelde schrijver Basje Boer een nieuwe dwarse leeslijst samen, met essays over twintig debuutromans en drie doorbraakromans waarin de jeugd in opstand komt, van Goethe tot Lale Gül. Voor boomers, millennials en alle rebellen van nu.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Basje Boer
Uitgever
Das Mag Uitgeverij B.V.
ISBN
9789493248397
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
April 2022
Bestandsgrootte
839336 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
148