Inleiding in de psychopathologie

Prijs € 48,95

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ron van Deth

Paperback | April 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek is primair geschreven voor zorgprofessionals (in opleiding) die op zoek zijn naar een handzaam en verantwoord overzicht van de psychische stoornissen, zoals die in de DSM-5 worden onderscheiden. Behalve de verschijningsvorm, krijgen oorzaken en behandeling ruim aandacht. Ieder hoofdstuk schetst een breed klinisch beeld van de verschillende stoornissen en gaat systematisch in op de volgende aspecten: Kenmerken: affectieve, somatische, gedrags- en cognitieve symptomenDiagnose: veelgebruikte vragenlijsten, differentiële diagnostiek en beslisbomenPrevalentie: life-timeprevalentie en jaarprevalentie  Etiologie: biologisch, psychologisch en psychosociaal perspectiefBehandeling: biologische, psychologische en psychosociale aanpakPrognose: het beloop van de stoornis.   Naast de DSM-5 is dit boek gebaseerd op klinisch-psychologische en psychiatrische handboeken uit binnen- en buitenland. Met het oog op de praktijk komen in elk hoofdstuk ook Nederlandse richtlijnen en protocollen aan bod. Daarmee hebben (aankomend) klinisch- en GZ-psychologen, huisartsen, POH-GGZ, psychotherapeuten, psychiaters en andere  behandelaars in de zorg de meest recente èn relevante kennis van psychische stoornissen binnen handbereik.   

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ron van Deth
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036810449
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2017
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
273

Beschrijving

Dit boek is primair geschreven voor zorgprofessionals (in opleiding) die op zoek zijn naar een handzaam en verantwoord overzicht van de psychische stoornissen, zoals die in de DSM-5 worden onderscheiden. Behalve de verschijningsvorm, krijgen oorzaken en behandeling ruim aandacht. Ieder hoofdstuk schetst een breed klinisch beeld van de verschillende stoornissen en gaat systematisch in op de volgende aspecten:

  • Kenmerken: affectieve, somatische, gedrags- en cognitieve symptomen

  • Diagnose: veelgebruikte vragenlijsten, differentiële diagnostie

k en beslisbomen

  • Prevalentie: life-timeprevalentie en jaarprevalentie 

  • Etiologie: biologisch, psychologisch en psychosociaal perspectief

  • Behandeling: biologische, psychologische en psychosociale aanpak

  • Prognose: het beloop van de stoornis.

     

    Naast de DSM-5 is dit boek gebaseerd op klinisch-psychologische en psychiatrische handboeken uit binnen- en buitenland. Met het oog op de praktijk komen in elk hoofdstuk ook Nederlandse richtlijnen en protocollen aan bod. Daarmee hebben (aankomend) klinisch- en GZ-psychologen, huisartsen, POH-GGZ, psychotherapeuten, psychiaters en andere  behandelaars in de zorg de meest recente èn relevante kennis van psychische stoornissen binnen handbereik.   

    Schrijf een recensie

    Velden met een * zijn verplicht

    Specificaties

    Auteur
    Ron van Deth
    Uitgever
    Bohn Stafleu van Loghum
    ISBN
    9789036810449
    Bindwijze
    Paperback
    Publicatiedatum
    April 2017
    Categorie
    Studieboek
    Taal
    Nederlandstalig
    Aantal Pagina's
    273