Ik is een ander (e-Book)

Septologie III-V

Prijs € 12,50
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Jon Fosse

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2024 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Asle is een ouder wordende schilder en weduwnaar die alleen woont aan de zuidwestkust van Noorwegen. Zijn enige vrienden zijn zijn buurman, Åsleik, een traditionele vissersboer, en Beyer, een galeriehouder die in de stad woont. Daar, in Bjørgvin, woont een andere Asle, ook een schilder maar eenzaam en gedronken door alcohol. Asle en Asle zijn dubbelgangers - twee versies van dezelfde persoon, twee versies van hetzelfde leven, die allebei worstelen met existentiële vragen. In Ik is een ander (Septologie III-V) ontmoeten de twee Asles elkaar voor het eerst in hun jeugd. Ze lijken vreemd op elkaar, kleden zich identiek en willen allebei schilders worden. Op de kunstacademie in Bjørgvin ontmoet Asle zijn toekomstige vrouw, Ales, en wordt hij verliefd. Geschreven in melodieus en hypnotiserend 'langzaam proza', is Ik is een ander een voortreffelijke metafysische roman over liefde, kunst, God, vriendschap en het verstrijken van de tijd. Septologie is de zevendelige romanserie van Nobelprijswinnaar Jon Fosse, uitgegeven in drie boeken. In 2020 verscheen De andere naam, Septologie I-II. In 2022 verscheen Een nieuwe naam, Septologie VI-VII. 'Bijna bedwelmend. Ja, je moet er wat voor doen, voor het proza van Jon Fosse, maar dan word je wel meegezogen in een bijzonder avontuur.' - Maarten Moll in Het Parool 'Alleen door te vertragen, door open te staan en aandacht te hebben voor de stilte stem die tot ons spreekt in de stilte, door onszelf te ontdoen van ons valse zelf - onze naam, cv en andere uiterlijkheden waar we identiteit aan ontlenen - zijn we in staat om iets hogers, grootser of wezenlijkers te kunnen ervaren. Wat dat is, daar kan men enkel over schrijven, zoals Derrida stelde. Maar weinigen zo mooi als Fosse.' - De Groene Amsterdammer Jon Fosse (1959) werd op 5 oktober 2023 bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur. De jury prees Jon Fosse 'voor zijn vernieuwende toneelstukken en proza die stem geven aan het onzegbare'. Fosses grootste werk tot nu toe is Septologie. De zeven delen zijn gepubliceerd in drie boeken: De andere naam, Ik is een ander en Een nieuwe naam. Het is een groots verhaal over de aard van kunst en God, over alcoholisme, vriendschap, liefde en het verstrijken van de tijd. Septologie heeft zowel in Noorwegen als in het buitenland lovende recensies ontvangen en is genomineerd geweest voor verschillende prijzen, waaronder de International Booker Prize.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jon Fosse
Uitgever
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789493290990
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2024
Bestandsgrootte
9500697 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296

Beschrijving

Asle is een ouder wordende schilder en weduwnaar die alleen woont aan de zuidwestkust van Noorwegen. Zijn enige vrienden zijn zijn buurman, Åsleik, een traditionele vissersboer, en Beyer, een galeriehouder die in de stad woont. Daar, in Bjørgvin, woont een andere Asle, ook een schilder maar eenzaam en gedronken door alcohol. Asle en Asle zijn dubbelgangers - twee versies van dezelfde persoon, twee versies van hetzelfde leven, die allebei worstelen met existentiële vragen.

In Ik is een ander (Septologie III-V) ontmoeten de twee Asles elkaar voor het eerst in hun jeugd. Ze lijken vreemd op elkaar, kleden zich identiek en willen allebei schilders worden. Op de kunstacademie in Bjørgvin ontmoet Asle zijn toekomstige vrouw, Ales, en wordt hij verliefd.

Geschreven in melodieus en hypnotiserend 'langzaam proza', is Ik is een ander een voortreffelijke metafysische roman over liefde, kunst, God, vriendschap en het verstrijken van de tijd.

Septologie is de zevendelige romanserie van Nobelprijswinnaar Jon Fosse, uitgegeven in drie boeken. In 2020 verscheen De andere naam, Septologie I-II. In 2022 verscheen Een nieuwe naam, Septologie VI-VII.

'Bijna bedwelmend. Ja, je moet er wat voor doen, voor het proza van Jon Fosse, maar dan word je wel meegezogen in een bijzonder avontuur.'
- Maarten Moll in Het Parool

'Alleen door te vertragen, door open te staan en aandacht te hebben voor de stilte stem die tot ons spreekt in de stilte, door onszelf te ontdoen van ons valse zelf - onze naam, cv en andere uiterlijkheden waar we identiteit aan ontlenen - zijn we in staat om iets hogers, grootser of wezenlijkers te kunnen ervaren. Wat dat is, daar kan men enkel over schrijven, zoals Derrida stelde. Maar weinigen zo mooi als Fosse.'
- De Groene Amsterdammer

Jon Fosse (1959) werd op 5 oktober 2023 bekroond met de Nobelprijs voor de Literatuur. De jury prees Jon Fosse 'voor zijn vernieuwende toneelstukken en proza die stem geven aan het onzegbare'. Fosses grootste werk tot nu toe is Septologie. De zeven delen zijn gepubliceerd in drie boeken: De andere naam, Ik is een ander en Een nieuwe naam. Het is een groots verhaal over de aard van kunst en God, over alcoholisme, vriendschap, liefde en het verstrijken van de tijd. Septologie heeft zowel in Noorwegen als in het buitenland lovende recensies ontvangen en is genomineerd geweest voor verschillende prijzen, waaronder de International Booker Prize.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jon Fosse
Uitgever
Uitgeverij Oevers
ISBN
9789493290990
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2024
Bestandsgrootte
9500697 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
296