Idioot,egoist of edelste van alle mensen?

Nietzsche over Jezus

Prijs € 20,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Philippe Lepers

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat dacht Nietzsche, die niet bepaald positief stond ten opzichte van het christendom, eigenlijk over Jezus? Er wordt immers wel beweerd dat je, wat je verder ook van het christendom denkt, onmogelijk tegen Jezus kunt zijn.In zijn vroege werk noemt Nietzsche hem inderdaad 'de edelste mens'. Maar later heeft hij het over 'een grote egoïst' en in 'Der Antichrist' zegt hij zelfs dat Jezus 'een idioot' was. Wat betekent dat allemaal precies binnen het denken van een filosoof die vaak niet rechtstreeks zegt wat hij eigenlijk bedoelt? Kunnen deze gedachten voor ons vandaag nog iets betekenen?Lepers heeft het volledige oeuvre van Nietzsche onderzocht op uitspraken en beschouwingen over en rond de figuur van Jezus. Dat voert hem tot genuanceerde, soms (schijnbaar?) tegenstrijdige, maar altijd uitdagende antwoorden op de vraag wie en wat Jezus in Nietzsches ogen was en wat hij vanuit dat perspectief voor ons zou kunnen zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Philippe Lepers
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871285
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200

Beschrijving

Wat dacht Nietzsche, die niet bepaald positief stond ten opzichte van het christendom, eigenlijk over Jezus? Er wordt immers wel beweerd dat je, wat je verder ook van het christendom denkt, onmogelijk tegen Jezus kunt zijn.
In zijn vroege werk noemt Nietzsche hem inderdaad 'de edelste mens'. Maar later heeft hij het over 'een grote egoïst' en in 'Der Antichrist' zegt hij zelfs dat Jezus 'een idioot' was. Wat betekent dat allemaal precies binnen het denken van een filosoof die vaak niet rechtstreeks zegt wat hij eigenlijk bedoelt? Kunnen deze gedachten voor ons vandaag nog iets betekenen?
Lepers heeft het volledige oeuvre van Nietzsche onderzocht op uitspraken en beschouwingen over en rond de figuur van Jezus. Dat voert hem tot genuanceerde, soms (schijnbaar?) tegenstrijdige, maar altijd uitdagende antwoorden op de vraag wie en wat Jezus in Nietzsches ogen was en wat hij vanuit dat perspectief voor ons zou kunnen zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Philippe Lepers
Uitgever
Klement, Uitgeverij
ISBN
9789086871285
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
200