Huis voor het hiernamaals (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Guido Snel

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In de verhalen in Huis voor het hiernamaals zien we personages die als een razende over het Europese continent trekken, sommige met een verschroeiende ambitie onsterfelijk te worden, andere in een wanhopige poging het vege lijf te redden. De tragische Victor Tausk in de kring rond Sigmund Freud doet er eerst alles aan om zijn naam te vestigen, en vervolgens om vergeten te worden. Schrijver Danilo Kiš ziet in 1985 in Amsterdam de schaduw van zijn eigen einde. Warlord Arkan zaait jarenlang dood en verderf, en wordt ten slotte zelf in Belgrado neergeschoten. In dezelfde periode trekt een jonge vertaler een uniform aan om als tolk naar Srebrenica te gaan. Maar gaat hij ook werkelijk? Twee grote thema’s verbinden deze verhalen: sterfelijkheid en de zoektocht naar een huis, een rustplaats. En niet te vergeten de kracht van de verbeelding, die levens bijeenhoudt en voor vergetelheid behoedt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guido Snel
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029505406
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2016
Bestandsgrootte
907469 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184

Beschrijving

In de verhalen in Huis voor het hiernamaals zien we personages die als een razende over het Europese continent trekken, sommige met een verschroeiende ambitie onsterfelijk te worden, andere in een wanhopige poging het vege lijf te redden. De tragische Victor Tausk in de kring rond Sigmund Freud doet er eerst alles aan om zijn naam te vestigen, en vervolgens om vergeten te worden. Schrijver Danilo Kiš ziet in 1985 in Amsterdam de schaduw van zijn eigen einde. Warlord Arkan zaait jarenlang dood en verderf, en wordt ten slotte zelf in Belgrado neergeschoten. In dezelfde periode trekt een jonge vertaler een uniform aan om als tolk naar Srebrenica te gaan. Maar gaat hij ook werkelijk?
Twee grote thema’s verbinden deze verhalen: sterfelijkheid en de zoektocht naar een huis, een rustplaats. En niet te vergeten de kracht van de verbeelding, die levens bijeenhoudt en voor vergetelheid behoedt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guido Snel
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029505406
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2016
Bestandsgrootte
907469 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
184