Horizontale werking van grondrecht

over een leerstuk in ontwikkeling

Prijs € 67,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

R. Nehmelman, C.W. Noorlander

Hardback | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Op welke wijze werken grondrechten tussen burgers onderling? Deze vraag staat in dit boek centraal. Het betreft hier het leerstuk van de horizontale werking van grondrechten. In de Nederlandse literatuur en rechtspraak wordt nu bijna honderd jaar de vraag opgeworpen of grondrechten tussen burgers onderling gelding kunnen hebben en zo ja op welke wijze.Gelden de grondrechten in het privaatrecht op eenzelfde wijze als in het publiekrecht of dient er een andere toepassing aan deze fundamentele rechten te worden gegeven op het moment dat zich een rechtsgeschil voordoet tussen burgers onderling? Nog steeds geldt deze horizontale werking van grondrechten als een complex vraagstuk.In dit boek wordt uitvoerig stilgestaan bij de diverse opvattingen en ontwikkelingen die zich in de afgelopen eeuw hebben voorgedaan met betrekking tot de horizontale werking van grondrechten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Nehmelman, C.W. Noorlander
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013118544
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Op welke wijze werken grondrechten tussen burgers onderling? Deze vraag staat in dit boek centraal. Het betreft hier het leerstuk van de horizontale werking van grondrechten. In de Nederlandse literatuur en rechtspraak wordt nu bijna honderd jaar de vraag opgeworpen of grondrechten tussen burgers onderling gelding kunnen hebben en zo ja op welke wijze.

Gelden de grondrechten in het privaatrecht op eenzelfde wijze als in het publiekrecht of dient er een andere toepassing aan deze fundamentele rechten te worden gegeven op het moment dat zich een rechtsgeschil voordoet tussen burgers onderling? Nog steeds geldt deze horizontale werking van grondrechten als een complex vraagstuk.

In dit boek wordt uitvoerig stilgestaan bij de diverse opvattingen en ontwikkelingen die zich in de afgelopen eeuw hebben voorgedaan met betrekking tot de horizontale werking van grondrechten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Nehmelman, C.W. Noorlander
Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013118544
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2013
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig