Horen, zien en spreken

een onderzoek naar meldgedrag van misstanden door externe omstanders

Prijs € 30,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Judith van Erp, Kim Loyens

Paperback | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Concurrenten, leveranciers of ketenpartners zijn vaak op de hoogte van misstanden in organisaties waarmee zij een professionele relatie hebben. Als zij dit melden bij publieke toezichthouders kan dit de handhaving ten goede komen. Dit onderzoek richt zich op beweegredenen en ervaringen van deze externe melders.Er werd reeds veel onderzoek gedaan naar klokkenluiders of insiders in organisaties die van binnenuit op de hoogte zijn van, of zelfs deelnemen aan overtredingen. Naar de vraag wat externe melders beweegt om overtredingen te melden is tot nu toe echter nauwelijks onderzoek gedaan.Dit empirische onderzoek bij drie inspectiediensten gaat voor het eerst de beweegredenen en ervaringen na van concurrenten, leveranciers of ketenpartners die misstanden melden. Veel inspectiediensten stimuleren dit soort meldingen, omdat de informatie waar zij over beschikken vaak moeilijk toegankelijk is. Op basis van de bevindingen worden aanbevelingen gedaan om meldingen te stimuleren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Judith van Erp, Kim Loyens
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462903302
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Concurrenten, leveranciers of ketenpartners zijn vaak op de hoogte van misstanden in organisaties waarmee zij een professionele relatie hebben. Als zij dit melden bij publieke toezichthouders kan dit de handhaving ten goede komen. Dit onderzoek richt zich op beweegredenen en ervaringen van deze externe melders.

Er werd reeds veel onderzoek gedaan naar klokkenluiders of insiders in organisaties die van binnenuit op de hoogte zijn van, of zelfs deelnemen aan overtredingen. Naar de vraag wat externe melders beweegt om overtredingen te melden is tot nu toe echter nauwelijks onderzoek gedaan.

Dit empirische onderzoek bij drie inspectiediensten gaat voor het eerst de beweegredenen en ervaringen na van concurrenten, leveranciers of ketenpartners die misstanden melden. Veel inspectiediensten stimuleren dit soort meldingen, omdat de informatie waar zij over beschikken vaak moeilijk toegankelijk is. Op basis van de bevindingen worden aanbevelingen gedaan om meldingen te stimuleren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Judith van Erp, Kim Loyens
Uitgever
Boom Juridische uitgevers
ISBN
9789462903302
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2017
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig