Hoofdstukken van bestuursrecht (e-Book)

Prijs € 62,00

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Hendrikus van Wijk

EPUB met Adobe DRM | Maart 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Betreft een e-Book met DRM beveiliging met aparte installatie instructie.

Beschrijving

Het standaardwerk in een herziene uitgave, geheel geactualiseerd.Ook in deze veertiende druk van Hoofdstukken van bestuursrecht is veel zorg besteed aan de didactische kwaliteit van de presentatie. Zoveel mogelijk wordt bij een nieuw onderwerp eerst een overzicht gegeven van de grote lijnen; daarna volgen uitwerking en voorbeelden in kleine letters. Dat maakt bestudering van het onderwerp overzichtelijk. De kleine letters zijn voor een diepgaande behandeling alsmede voor het gebruik in de bestuurs- en de rechtspraktijk onmisbaar. Na de veranderingen die de vorige druk bracht, is de opzet in beginsel gelijk gebleven. Enkele onderwerpen werden toegevoegd, zoals een overzicht van de instellingen en de organen van de Europese Unie, een punt over verboden staatssteun en een beschouwing over mediation. Wetgeving, rechtspraak en literatuur zijn verwerkt tot mei 2008. Met een enkele uitspraak of een enkel geschrift van na april kon nog rekening worden gehouden. Wat de Awb betreft is ervan uitgegaan dat de vierde tranche met de bijbehorende aanpassingswet in werking is getreden, evenals de Wet samenhangende besluiten Awb. De wet dwangsom bij niet tijdig beslissen, hoewel nog niet in werking, is behandeld als bijna geldend recht.Het boek is analytisch van aard en de tekst verwijst waar nodig altijd terug naar de grondslagen van het bestuursrecht. Hoofdstukken van bestuursrecht is niet alleen hét studieboek over het bestuursrecht, het is door opzet, gedetailleerdheid en rijkdom aan praktische voorbeelden tevens een onmisbare kennisbron voor de bestuurs- en de rechtspraktijk.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hendrikus van Wijk
Uitgever
LNRS Data Services B.V
ISBN
9789035246089
Formaat
EPUB met Adobe DRM
Publicatiedatum
Maart 2012
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het standaardwerk in een herziene uitgave, geheel geactualiseerd.

Ook in deze veertiende druk van Hoofdstukken van bestuursrecht is veel zorg besteed aan de didactische kwaliteit van de presentatie. Zoveel mogelijk wordt bij een nieuw onderwerp eerst een overzicht gegeven van de grote lijnen; daarna volgen uitwerking en voorbeelden in kleine letters. Dat maakt bestudering van het onderwerp overzichtelijk. De kleine letters zijn voor een diepgaande behandeling alsmede voor het gebruik in de bestuurs- en de rechtspraktijk onmisbaar.

Na de veranderingen die de vorige druk bracht, is de opzet in beginsel gelijk gebleven. Enkele onderwerpen werden toegevoegd, zoals een overzicht van de instellingen en de organen van de Europese Unie, een punt over verboden staatssteun en een beschouwing over mediation.

Wetgeving, rechtspraak en literatuur zijn verwerkt tot mei 2008. Met een enkele uitspraak of een enkel geschrift van na april kon nog rekening worden gehouden. Wat de Awb betreft is ervan uitgegaan dat de vierde tranche met de bijbehorende aanpassingswet in werking is getreden, evenals de Wet samenhangende besluiten Awb. De wet dwangsom bij niet tijdig beslissen, hoewel nog niet in werking, is behandeld als bijna geldend recht.

Het boek is analytisch van aard en de tekst verwijst waar nodig altijd terug naar de grondslagen van het bestuursrecht. Hoofdstukken van bestuursrecht is niet alleen hét studieboek over het bestuursrecht, het is door opzet, gedetailleerdheid en rijkdom aan praktische voorbeelden tevens een onmisbare kennisbron voor de bestuurs- en de rechtspraktijk.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hendrikus van Wijk
Uitgever
LNRS Data Services B.V
ISBN
9789035246089
Formaat
EPUB met Adobe DRM
Publicatiedatum
Maart 2012
Taal
Nederlandstalig